Persze nem valóságos tűzről van szó. Inkább szimbolikus értelemben indulatról, szenvedélyről, versengésről és esetleg testhőmérséklet emelkedésről. A Jupiter a Kosba lépve az önbizalmat, a büszkeséget, a becsvágyat és a félelemmentes lendületet növeli.

A Jupiter Kosba lépése - mint minden konstelláció - motiválhat, vagy rombolhat. "Az éremnek 2 oldala van" tartja a mondás. Ez most fokozottan fog érvényesülni. A lendület és lelkesedés kedvező, de ha túlzásba esünk, az konfliktust és agressziót eredményezhet. Szóval óvatosnak kell lennünk, ha meg akarjuk őrizni a harmóniát belül és kívül.
Természetesen ez minden jegynél más és más életterületet érint.

Nézzük végig, hogy melyik jegynek mire kell figyelnie!

KOS

Idén járt már Jupiter a Kosban május 11 és október 27 között. Most újból és végleg belép ide, ami olyan lehetőségeket teljesíthet be, amelyek anno nem sikerültek. Jupiter, Fortuna Major, a Nagy szerencse bolygója neked szerencsét hoz. Mivel 2023 május 15-ig lesz itt, van időd arra, hogy kiélvezd Jupiter áldásos hatását: bőség, méltóbb körülmények, esküvő, magasabb pozíció, nagyobb lakás, stb. De sajnos hízást is jelez Jupiter. Szóval az édességgel csínján! És az indulataidat is kordában kell tartanod, ha nem akarsz folyton konfrontálódni.

Hogyan hat rád a Jupiter a Kos jegyében? (fotó: Shutterstock)

BIKA

Büszke vagy arra, hogy te egy őszinte, egyenes ember vagy. Bár a Kosba lépő Jupiter pont erről szól, mégsem szabad az összes kártyádat kijátszanod. Nem kell megnémulnod, de nem árt megfontolnod, hogy kinek mit mondasz. Emellett jó, ha tudod, hogy titoktartásból "vizsgázol". Muszáj diszkréten kezelned minden információt, amit rád bíznak, vagy amire rájössz. Jupiter az igazság és a törvényesség bolygója. Vagyis tilos illegális kapcsolatba bonyolódnod. Akkor is, ha ez izgató kalandnak ígérkezik. Be kell kalkulálnod a lebukást.

Hirdetés

IKREK

Mozgalmas időszak vár rád: átrendeződhetnek bizonyos kapcsolataid. Sajnos a barátaid között lesznek olyanok, akik agresszív módon akarnak befolyásolni téged, amire nincs sok esélyük. Pont emiatt megszakadhatnak barátságok, eltűnhetnek barátok. Miközben olyan emberekkel találkozhatsz, akik új barátok, szövetségesek, protektorok, mentorok lesznek. Az ő támogatásukat élvezheted. Ezáltal nagyszerű, különleges ajtók nyílhatnak meg előtted. Régi álmaid, vágyaid teljesülhetnek, ha elfogadod a segítséget, és ha van benned kellő bátorság és vállalkozó kedv.

RÁK

A Kosba lépő Jupiter jövő május közepéig változásokat hoz a munkahelyi hierarchiába. Ezek garantáltan minőségi javulást jelentenek. De szinte biztos, hogy ez az elején nem fog tetszeni neked. Szeretnél ragaszkodni a régi, jól bevált felálláshoz. Holott ebben az öt hónapban változhat a munkahelyed, a beosztásod és a főnköd. Akár többször is. A legnagyobb zűrzavar közepén jusson eszedbe, hogy Jupiter jóindulatú bolygó! Garantáltan győztesen jössz ki a leglehetetlenebb szituációból is. Jupiter a hit bolygója. Vagyis nagy szükséged lesz hitre…

OROSZLÁN

Tüzes bolygó a Jupiter. Tüzes jegy a Kos és az Oroszlán is. Jupiter Kosba lépése ezt a tüzet fellobbantja. Ami egyrészt ígéretes a számodra, másrészt veszélyt rejtő is. Ígéretes, mert december 20 és május 15 között annyi energiád lesz, ami egy egész városnak elég lenne. Másrészt veszélyt rejtő, mert felfokozott állapotban elvesztheted a bölcs, mértéktartó ítélőképességedet, és olyasmibe ugorhatsz bele, ami könnyen meghiúsulhat. Kos az elhamarkodottság jegye. Jól tennéd, ha semmit nem sietnél el: se döntést, se lépést, se közlekedésben, se kommunikációban.

SZŰZ

A Jupitert nem fogod kedvelni a következő hónapokban, mivel többször lesz olyan érzésed, hogy nem te irányítod az eseményeket, és te ezt rosszul viseled. Bölcsen tennéd, ha nem akarnál irányítani. Engedd, hogy a szerencse vezessen! Mivel Jupiter a Nagy szerencse bolygója, joggal hihetsz a jó szerencsében. Akkor is, ha a jövő május 15-ig veszteség ér. Tudd, hogy helyette sokkal szerencsésebb dolgot kapsz! Sikerre vivő hozzáállás lenne, ha nem veszteségnek, hanem befektetésnek tekintenéd a dolgot. Sőt még jobb lenne, ha jótékonykodnál. Ezzel "belépőt" veszel magadnak egy jobb időszakba.

MÉRLEG

Irigylésre méltó leszel, mert a szerelemben nagy szerencséd lesz. Ugyanis Jupiter a Fortuna Major, a Nagy Szerencse bolygója. Ha még nincs párod, akkor 2023 május 15-ig megtalálhatod életed nagy szerelmét. Ha már van párod, akkor összeköltözésre, eljegyzésre, esküvőre kerülhet sor. De vigyázz, mert a Kos jegy számodra túl erőszakos, önző és indulatos! Ez a stílus te békés, érzékeny lelkedet megviselheti. Bármikor nézeteltérés üti fel a fejét, szólj, beszélj, kérdezz! Elengedhetetlen, hogy hangot adj a nem tetszésednek. Máskülönben szakítás lesz a vége…

SKORPIÓ

Amikor Jupiter a Kosba lép, neked annyi munkád lesz, hogy alig bírod. Jupiter a szerencse bolygója, de a túlzásoké is. Szerencsésnek érezheted magad, ha van munkád. Ha nincs, akkor 2023 május 15-ig szerencsés módon találni fogsz. De biztos lehetsz benne, hogy nehezen fogod győzni a rengeteg munkát. Szerencsés leszel, mert kollégák joviálisak és segítőkészek veled. Az egészséged szempontjából is szerencsés időszak jön: ha betegeskednél, akkor gyors gyógyulásra számíthatsz. A lázra kell ügyelned. Ha egészséges vagy, akkor ez így is marad.

NYILAS

Nyilasként neked különösen fontos, hogy bolygód, a Jupiter aktuálisan hogyan érzi magát. Szerencsés vagy, mert Jupiter Fortuna Major, a Nagy Szerencse bolygója. A Kosban járva 2022 december 20 és 2023 május 15 között szerencse kísér téged kreativitás, életkedv és gyermekekkel kapcsolatos témákban. Utóbbiban akkor is jó hír ez, ha már van gyermeked, és akkor is, ha még nincs, de szeretnél. Mivel Jupiter a hit bolygója is, elengedhetetlen, hogy higgy a kedvező fordulatban. Mindenben pozitív hatású az optimizmus. Mindig, de a mostani időszakban főképp…

BAK

Egészen biztos, hogy 2022 december 20 és 2023 május 15 között nem fogsz unatkozni. A Jupiter a Kosba lépve mozgalmas hónapokat hoz magánéleti és családi témákban. Mivel Jupiter az expanzió bolygója, gyarapodhat a család: valaki hozzád költözik, vagy valaki házasodik, vagy gyermeket szül. Ingatlan ügyekre is jó hatással lesz Jupiter: adhatsz, vehetsz, költözhetsz, felújíthatsz. Biztos lehetsz benne, hogy minőségi javulás jön. A Jupiter mindig szebb, tágasabb, gazdagabb és méltóbb körülményeket szimbolizál. Több éves terveid valósulnak meg végre.

VÍZÖNTŐ

A te szempontodból utazás, tanulás, kapcsolatépítés témákban jelent szerencsét a Kosba lépő Jupiter. Mivel te lelkes, bevállalós típusú vagy, nem ijedsz meg, ha Jupiter mindezt meghatványozza. Ugyanis Jupiter a túlzások bolygója is. Szóval rengeteget fogsz utazni, tanulni, és rengeteg meghívást fogsz kapni jövő május közepéig. Aggodalomra nincs okod, hiszen a Jupiter jóindulatú. Ráadásul a Kosban inspirálóan hat rád. Mindeközben legyél óvatos a közlekedésben! Nem szabad sietned, és nem szabad agresszívnek lenned. És ne reagálj indulatosan a másik erőszakosságára!

HALAK

December 20-án lezárul egy korszak: tavaly május óta Jupiter, Fortuna Major, a Nagy szerencse bolygója több részletben a Halak jegyben járva sok eseményt hozott neked: sok szerencsét és sok fordulatot. Azzal, hogy Jupiter kilép a Halakból, önmagadról és a párkapcsolatodról átteszi a hangsúlyt az értékekre és a pénzre. De ez nem azt jelenti, hogy elpártol mellőled a szerencse! Sőt, az elmúlt másfél év munkájának végre meglesz a kézzel fogható, pénzben mérhető eredménye. Május 15-ig tartalékot kellene képezned. El ne mulaszd!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!