Legyél főnix madár!

A főnix mitológiai madár, az egyetlen a maga nemében. 500 évig él, majd hamuvá égve hal meg egy saját készítésű máglyán, amelyet a Nap gyújt meg, majd másnap, amikor a Nap felkel, a főnix a hamuból támad fel.
A főnixmadár a halhatatlanságot, a feltámadást és a halál utáni életet szimbolizálja.
Ez a csodálatos madár a szerencse és a lehetőség szinonimája az ázsiai kultúrában. Továbbá a remény, a megújulás, az újjászületés jelképe. Ahogy a főnix kiemelkedik hamvaiból, úgy az ember is képes a tragédiák és a veszteség után felállni. A főnix reményt ad, és azt sugallja, hogy nincs minden veszve.
Hirdetés
A főnix ábrázolása közismert: gyönyörű, vörös, lángokból álló szárnyaival a születést, a halált, az újjászületést, pontosabban az élet ciklikusságát és megújulását jeleníti meg.
A Mars a Skorpió jegyébe lép - most főnixmadárként nyerheted vissza az erődet (fotó: Shutterstock)
Mars a Skorpióban "otthon" van, vagyis erős, és ezt az erőt átadja nekünk. Igaz, hogy itt járva nem finomkodik: nyersen az arcunkba tolja az igazságot. Akkor is, ha fáj. Mert azt képviseli, hogy a szembenézés az egyetlen kiút a válságból.
November 23-ig élvezheted a Mars regeneráló, ellenállhatatlan, misztikus hatását.
De hogy pontosan melyik jegynek, milyen területen segít, azt most egyesével végig vesszük. Kezdjük a legérintettebbel, a Skorpióval!

SKORPIÓ

A Mars 2021 novemberben és decemberben járt itt legutóbb. Akkor a Szaturnusszal és a Jupiterrel kvadrátba kerülve cseppet sem hozott magával kellemes eseményeket. Emlékszel? 2023-ban kedvezőbb a helyzet. Akkor is, ha most sem tökéletes a harmónia. Jók az esélyeid a teljes gyógyulásra. Mars a te bolygód doppingol, és értelmet ad mindannak, amiért eddig küzdöttél. November 23-ig régi jó cselekedeteid jó gyümölcseit szedheted le. Közben régi emberek, lehetőségek térhetnek vissza az életedbe.

NYILAS

A Mars október 12 és november 23 között két dologra jó: 1. Krónikus betegséged hirtelen javulásnak indul. Ez a gyógyulás első fázisa. A lelki összefüggések feltárása nélkül nem folytatódik a kedvező folyamat. 2. Diszkrécióból vizsgázol: meg kell őrizned a rád bízott titkokat. Közben tilos titkos utakon járnod, mert tutira lebuksz. Egyébként sem neked való a bujkálás. Szóval nem lehet olyan ürügy, ami miatt feladnád az elveidet, és elkezdenél illegális ügyekbe keveredni.

BAK

Normális, ha neked is vannak álmaid. Ezek megvalósulását támogatja a Skorpióba lépő Mars. Valószínűleg lemondtál már róluk, és most meglepődve fogod tapasztalni, hogy a semmiből támadnak fel. Ezek mások szerint gyerekesek lehetnek. A lényeg, hogy megerősíti a hitedet, ha összejön. Közben rég nem látott barátok, kollégák, vagy szövetségesek térhetnek vissza az életedbe. Lehet, hogy összevesztetek, vagy kínos szituáció miatt szakadt meg a kapcsolat, ami most főnix madárként támadhat fel.

VÍZÖNTŐ

Felfordulást hoz magával a Skorpióba lépő Mars. A munkahelyeden rivalizálás kezdődhet. Ez rád cseppet sem lesz jó hatással. Tőled függ, hogy beszállsz-e a ringbe. Bár most nem a legjobbak az esélyeid. De nem kell félned, mert a Mars bár felkeveri az állóvizet, megoldást is hoz. Úgy tűnik, mindenki elkényelmesedett, ill. elvesztette a motivációját. A Mars felpezsdíti a versenyszellemet, amit egy új főnök hozhat magával. De az is lehet, hogy eljött az ideje új munkahely után nézni…

HALAK

Kedvedre való lesz az október 12 és november 23 közötti időszak, mert a Skorpióba lépő Mars szuper fényszöget küld neked, és 2 Halakban járó bolygónak. Ez azt jelenti, hogy régi terveid élednek újjá. Ezek lehetnek egészen régiek, gyerekkoriak, vagy frissebbek. A lényeg, hogy a Mars energiát ad ahhoz, hogy a megvalósítás útjára lépj. Nem kizárt, hogy a terveid kapcsolatosak külfölddel és/vagy posztgraduális képzéssel. A Skorpió Mars értékeli a bátorságot. Szóval bátran vágj bele!

KOS

Kosként neked fontos ez a konstelláció. Mivel a Mars a te bolygód. Vagyis ahogy aktuálisan a Mars érzi magát az égen, úgy érzed magad te is. Ezért fantasztikusan jó hír, hogy a Mars a Skorpióban fantasztikusan érzi magát. A közérzeted, az egészséged, az erőnléted is topon lesz. Arra kell ügyelned, hogy a hirtelen feltámadt erődet okosan használd. Most nem kell akarnod, bőven elég engedned, hogy a dolgok a maguk útján haladjanak. Közben a kiadásaidat okosan kell kontrollálnod.

BIKA

Szenvedélyes heteket "ígér" neked a Skorpióba lépő Mars, ami garantáltan felkavarja a jelen felállást. Arra kell vigyáznod, hogy ez az egész ne zavarja össze az aktuális kapcsolatodat (már ha van ilyen). Amennyiben féltékenység üti fel a fejét, azonnal reagálj! Ne engedd elmérgesedni a helyzetet, mert gyorsan szakítás lesz belőle. Ha nincs most párod, egy új szerelem toppanhat, sőt robbanhat be. De ennek tartósságát nem garantálja a Mars, ami a "jöttem, láttam, győztem" szimbóluma…

IKREK

A Skorpióba lépő Mars gyógyulást jelez. Ez különösen akkor lesz "látványos", ha régóta fennálló tünet-együttesről van szó. Ebbe kezdtél beletörődni. Ne ijedj meg, mert a gyógyulás előtt felerősödhetnek a tüneteid! Ez segít, mert muszáj foglalkoznod a dologgal. Kérdés, hogy hajlandó vagy-e drasztikus életmód váltásra. A Skorpió pont ennek a szimbóluma. Közben a munkatársaiddal, ill. a munkáddal való kapcsolatod is óriási változáson megy keresztül. Hogy ebből mi lesz, az év végére derül ki…

RÁK

Mesésen kedvező számodra, hogy Mars belép a Skorpióba. 2 témában hoz neked bizakodást és sikereket: 1. Ha gyermeket szeretnél, és eddig nem jött össze, akkor november 23-ig megfoganhat. Ne számolgass, és ne görcsölj rá! Erősítsd meg a hitedet, és várd a babádat, mintha kimennél elé a reptérre, vagy a hajóállomásra, vagy pályaudvarra! 2. Mars az ambíció és a bátorság bolygója. A vállalkozó kedved feltámad, és lesz bátorságod olyasmibe belevágni, amiről eddig még álmodozni sem mertél…

OROSZLÁN

Az otthonodba, illetve a családodba hoz eseménydús heteket november 23-ig a Skorpióba lépő Mars. Bővülhet a család új taggal, vagy valaki olyasmit jelent be, ami váratlan. Mindkettő eléggé fel fogja kavarni a fennálló rendet. De hát a Marsnak az a dolga, hogy kimozdítson mindenkit a komfort zónájából. Ez az időszak ingatlan ügyekre is remek. Legyen szó vételről, eladásról, bérlésről, bérbeadásról, felújításról, bővítésről, szépítésről, bútorcseréről, stb.! Vágj bele bátran! Meglátod, megéri…

SZŰZ

Október 12 és november 23 között utazz, tanulj, vizsgázz, tárgyalj, egyeztess, stb.! Lehengerlő, meggyőző és sikeres leszel mindebben. A Mars felvillanyoz, és ambiciózussá tesz téged (is). Egyetlen dolgod van: bújj ki a csigaházadból! Mutasd meg, mit tudsz, mit akarsz! Közben bővülni fog a kapcsolati hálód. Új, fura emberekkel kerülhetsz kapcsolatba. Ezzel párhuzamosan megváltozhat a szomszédoddal és/vagy a testvéreddel a kapcsolatod. Ez nem ígérkezik egyértelműen békésnek…

MÉRLEG

Téged pénzügyek terén fog meglepni a Skorpióba lépő Mars: október 12 és november 23 között olyan pénz jöhet be, amiről már lemondtál. Sokat küzdöttél érte, és sírtál miatta. De eddig hiába. Most meseszerűen megkapod a pénzt, és tátva marad a szád a döbbenettől. Emellett új pénzforrás nyílhat. Mivel a főnix madár nem sült galamb, nem várhatod passzívan ezt. Vagyis tenned kell érte. Minél bevállalósabb vagy, annál nagyobb pénz fogja ütni a markod. De túl nagy kockázatot nem kell vállalnod.

Ez is érdekelhet

Októberi horoszkóp 2023.: új fejezet kezdődik...

A Mars 12-én vált jegyet, belép a Skorpióba, ami hatalmas energiákat és nagy fordulatokat jelez, ezt mérséklik a Mérlegben járó bolygók, amik viszont harmóniát hoznak a csodaszép őszbe. Októberi havi horoszkóp Székelyhidi Ágnes asztrológustól.

Tovább olvasom

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!