Nem létezik tökéletes élet, hiszen tökéletes emberek sincsenek. Ugyanakkor azokra, akiket a sors kegyeltjeinek nevezünk, mintha látszólag más törvények vagy életszabályok vonatkoznának. Ha érik is őket kellemetlenségek vagy vannak is rosszabb periódusaik, hamar elindul fölfelé a szekerük, nem ragadnak bele a negatív életszakaszba.

Bár kétségtelen, ezek az emberek gyakran fiatal koruktól kezdve érzik, hogy speciális küldetéssel születtek, az eleve elrendeltségen túl bizonyos tulajdonságok minden sikeres egyénben megtalálhatóak.
Vajon melyek azok a tulajdonságok és viselkedésminták, melyek fokozzák a szerencse-faktort, és segíthetnek bennünket egy teljesebb, boldogabb élet elérésében?

Ezek a tényezők segítenek bevonzani a szerencsét (fotó: Shutterstock)

1. Bátorság és rendíthetetlen optimizmus

A siker előfeltétele, hogy az egyén egészséges kockázatot vállalva sose féljen kilépni a komfortzónájából, és mindvégig higgyen abban, hogy képes és alkalmas a céljai megvalósítására. Optimizmusát az esetleges kudarcok vagy nehézségek sem törik meg, azokat tanulságként fogja fel, melyek segítenek elkerülni a jövőbeni hibákat.

2. A múlt elemzésére és lezárására való képesség

A sikeres emberek képesek arra, hogy lezárják és elengedjék a múltat, technikailag és lelkileg is. A jelenben élés jellemzi őket, nem hordoznak tartósan haragot, fájdalmat és sértettséget. Át tudják alakítani a múltbéli negatív eseményeket pozitívvá azáltal, hogy megértik az összefüggéseket és az okokat.

3. Szociálisan nyitottak

Extrovertált személyiségek, szívesen vannak társaságban és alakítanak ki új emberi kapcsolódásokat. A környezetükben élők fontosak számukra, képesek tartós baráti- párkapcsolati nexusok kialakítására és fenntartására. Ugyanakkor sosem zárják el magukat a külvilágtól, mindig nyitottak új impulzusokra és ismeretségekre.

Hirdetés

4. Vállalják a felelősséget az életükért

Sorsukért nem másokat hibáztatnak, elfogadják, hogy a körülményeiket nagyrészt maguk teremtik.
Nem jellemző az irigység és mások folyamatos kritizálása, ahogy önmagukat is pozitívnak látják, másokban is inkább a jóra fókuszálnak.
Egyenes emberek, cselekedeteik összhangban vannak a gondolataikkal és az érzelmeikkel, azt mondják, amit gondolnak, és azt teszik, amit mondanak.

5. Képesek a túlzott érzelmek megfékezésére

Bár erős és határozott érzéseik lehetnek, nem hagyják, hogy érzelmeik hektikussága és ingadozása eltérítse őket a választott iránytól. Kordában tartják ösztöneiket és impulzív tulajdonságaikat, racionális kontrollal felülemelkednek az " ösztönlény" szinten.
Ugyanakkor szeretik és élvezik az életet, csak nem ennek megszerzése és hajhászása uralja a mindennapjaikat.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!