Dorina harmincas évei elején járó, csinos, sikeres, mellette különösen érzékeny nő. A munkájában elismert, a családja is stabil hátteret jelent számára - a teljességhez azonban nagyon hiányzott számára egy harmonikus párkapcsolat.

Hosszú évek óta kereste az igazit, de kapcsolatai sorra kudarcba fulladtak, sajnos nem állták ki az idő próbáját. Aztán egyszer csak eljött a nap, ami megváltoztatta az életét.

Éppen a sors nehézségein filozofálva sétálgatott a szupermarketben rutinvbevásárlást végezve, mikor észrevette, hogy egy mozgássérült fiatalember egyedül próbál egy terméket levenni a polcról, amit azonban kerekesszékéből nem ér el.

Dorina első pillantásra beleszeretett Péterbe (fotó: Shutterstock)

Szerelem első látásra

Rögtön a férfi segítségére sietett, és ahogy először találkozott a tekintetük, mindketten összerezzentek -megmagyarázhatatlanul erős lelki vonzalmat éreztek. Ezek után magától értetődően beszélgetni kezdtek, és hamarosan sor került az első találkára.

Dorina tisztában volt a helyzet nehézségeivel, és tulajdonképpen roppantul csodálkozott önmagán. Eddigi választásaiban mindig is dominált a racionalitás, ebben a hirtelen berobbant szerelemben pedig semmi ésszerűség nem volt.

Hirdetés

Péter, a mozgássérült fiú azonban olyan húrokat pengetett meg a szívében intellektusával, nemes és tiszta emberi tulajdonságaival, hogy Dorina szíves örömest vállalta a fiú egészségügyi helyzetével együttjáró feladatokat.

Több, mint fél év szinte a mesék birodalmában telt. Dorina szárnyalt, Péterrel rajongásig szerették egymást. A lány környezete szerint azonban Dorina túlvállalta magát feladatokkal, és kezdte elhanyagolni a munkáját és a családtagjait, barátait.

Egy nap azonban a tündérmese egy csapásra rémálommá változott - Péter egyik este komoly beszélgetést kezdeményezett. Könnyekbe torkollva elmondta, hogy Dorina érdekében szeretné befejezni a kapcsolatukat. Közölte, hogy élete végéig hálás lesz a segítségéért és azért a feltétel nélküli szeretetért, amit egymásnak adtak, de úgy érzi, Dorinának más az útja - Ő pedig nem tud teljes értékű társa lenni a lánynak.

Dorina úgy összeomlott, mint életében még soha. Könyörgött, kérlelte Pétert, hogy ne hozza meg ezt a kegyetlen döntést, de a férfi eltántoríthatatlan volt a szakítástól. Ami még ennél is jobban lesújtotta a lányt, az Péter kérésére a kontakt teljes megszakítása volt.

Dorina hónapokig árnyéka volt önmagának, rengeteget fogyott, és képtelen volt megérteni, miért mérte rá ezt a csapást a sors. Hiszen végre megtapasztalta a feltétel nélküli szeretet legmagasabb formáját, amire mindig is vágyott, mégis elvette tőle az élet mindezt.

Boldogság kerülőúton

Depresszióját mozgással próbálta csillapítani, rendszeresen látogatni kezdett egy teniszklubot. Teniszpartnerként összeismerkedett egy jóképű, nőtlen férfival, Tibivel, aki hevesen udvarolni is kezdett Dorinának - a lány azonban hónapokig hárította a közeledését, továbbra is Péter visszatérésére várt.

A következő drámai pillanat ugyanabban a szupermarketben érte, ahol Petivel megismerkedtek: régi szerelmét egy fiatal, de szintén kissé mozgáskorlátozott lánnyal látta boldogan bevásárolni. Hangos, kontrollálhatatlan zokogásban tört ki, egy szempillantás alatt összeomlottak a tervei, álmai.

Ezt követően heteken át önsajnálatba merülve vegetált, majd barátai unszolására elfogadta Tibi randevúmeghívását. Néhány találkozó után kiderült, hogy a férfival remekül összeillenek minden téren, és a családalapításra vonatkozó terveik is azonosak.

A történet kezdete óta közel 3 év telt el, ma Dorina és Tibi első kisbabáját várja.
A lány ma már érti, miért történt meg mindez, és belátja, hogy az univerzum jótékony formáló erejének működését tapasztalta meg. Továbbá azt is biztosan tudja, hogy a feltétel nélküli szeretet megtapasztalása segített számára bevonzani az ideális társat.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!