Lilla spirituális szemléletű, nyitott gondolkodású fiatal hölgy. 2 évvel ezelőtt azóta is felfoghatatlan módon veszítette el édesanyját, Etát, aki válása után Angliába költözött, a szörnyű, megmagyarázhatatlan tragédia is ott érte őt.

Eta halálának a körülményei máig tisztázatlanok, Lilla az eset óta szinte éjjel-nappal a lehetséges magyarázatokat keresi.

A tragédiáról a hatóság a következő tájékoztatást adta: késő éjjel a szomszéd értesítette a rendőrséget, mert lángokat látott Eta nappalijában. Mire a segítség kiért, Eta teste - a végtagjait leszámítva - teljesen elégett, a tűz nem terjedt tovább sem a bútorokra, sem bármi másra.

Tényleg lehetséges az öngyulladás jelensége? (fotó: Shutterstock)

Nem tudják, a lángok hogyan és mitől keletkezhettek, ami azonban megállapítható volt, hogy vélhetően Eta hastájékától indult ki a tűz, és onnan égette porrá Eta törzsét és fejét. A végtagok és a környezet érintetlensége szintén megmagyarázhatatlan racionális szempontból.

Lilla biztos volt abban, hogy édesanyja sem véletlenül, sem szándékosan nem volt okozója a tragédiának. Eta Lillához hasonlóan nagyon spirituális beállítottságú volt, esetleg magas szellemi szintjének lehetett köze ehhez a hátborzongató életvéghez? Ha nem, mi okozhatta még ezt a katasztrófát?

Hirdetés

Az öngyulladások csodája

A legelső öngyulladást az 1700-as években dokumentálták Olaszországban, azóta több, mint 200 hasonlóan rejtélyes esetet tartanak számon.

Tudományos szempontból hiába próbálták alátámasztani különböző magyarázatokkal, sokkal valószínűbb, hogy a lehetséges okok túlmutatnak a fizikai síkon.

Racionális magyarázatként felvetődött a jelentős mennyiségű alkoholfogyasztás, gömbvillámhoz hasonló, elektromágnes vagy mikrohullámú sugárzás pusztítása, esetleg egy ismeretlen okból beinduló, atommaghasadáshoz vezető és testi " atomrobbanást" eredményező folyamat lehetősége.

Ezekre a tézisekre azonban nincs kézzelfogható bizonyíték, sok a hiányzó láncszem, a spirituális teóriák talán valamivel elfogadhatóbbak még a laikusok számára is.

Vallásos magyarázat szerint a hirtelen keletkező tüzeket Isten haragjának tekintették, és az égből lesújtó villámhoz hasonlóan ezek a tüzek a bűnösök, fanatikusok, vagy más, Isten elleni vétséget elkövető emberek megbüntetését szolgálják. A vétkeseket felemésztő híres "tűzoszlopként" is felfogható ebből a szemszögből, de a tisztítótűzre is asszociálhatunk.

Felébredt őserő

A spirituális teória - mellyel kapcsolatban valós háttérinformációkkal rendelkezünk - áll talán a legközelebb egy elfogadható magyarázathoz. Keleti filozófiák szerint élő, gyakorló jógik képesek rá, hogy uralják testük hőmechanizmusait. Életfunkcióikat, testhőmérsékletüket is befolyásolhatják mentális vezérlés által, lehetséges, hogy öngyulladás esetén valami " hiba" csúszik az energiák irányításába.

A Kundalini energia felébresztése is egy lehetséges magyarázat az öngyulladásra.
A Kundalini kígyószerű energiája maga az ősenergia, melynek testünkben való felébresztése hatalmas kihívás és felelősség, hiszen egy ilyen extrém erős energiával bánni is meg kell tanulni.

A Kundalini az az ősenergia, amely a legalsó csakrában (testi energiaközpontban) helyezkedik el alvó, potenciális állapotban. Tulajdonképpen a testünkben rejtőző olyan kozmikus erő, mely elektromosan vibráló, tüzes és titokzatos, minden szerves és szervetlen anyag alapvető ősereje.

Megfelelő jógagyakorlatokkal és meditációkkal ez a passzívan szunnyadó energia felébreszthető, és csodás spirituális megtapasztalásokhoz juttatthat bennünket. Ugyanakkor a hirtelen, az egyént felkészületlenül érő energia felébredése akár pszichés és fizikális problémákhoz vezethet, legrosszabb esetben öngyulladáshoz hasonló katasztrófákat is előidézhet.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!