Szonja boldog párkapcsolatban élő, húszas évei végén járó fiatal, ambíciózus nő. Kiváló, összetartó családba született, ahol nagy szerepet kaptak a hagyományok, rendkívüli családcentrikusság jellemezte a korábbi generációkat is.

Szonja még nem kívánt családot alapítani, pedig a feltételek és a párkapcsolata is adott volt mindehhez.
Anyai nagymamája, aki négy gyermeknek adott életet - ekik közül egy még kisgyermek korában, betegség miatt elhunyt -, mindig a szülővé válás fontosságára hívta fel a figyelmét. Rengeteget mesélt elhunyt kisbabájáról, Annáról, akit a legkülönlegesebbnek tartott a születése pillanatától kezdve. Sosem tudta igazán feldolgozni az elvesztését. Szonja azonban úgy gondolta, számára a karrierépítés és személyes szabadsága egyelőre fontosabb az anyai örömöknél.

Fotó: Shutterstock

Váratlan fordulatok

Szonja nagymamája 2 évvel ezelőtt meghalt.
Pár hónappal a haláleset után Szonja egyik délután émelyegni kezdett, és beigazolódott a megérzése: védekezés ellenére váratlanul teherbe esett. A nem várt terhességen kívül még egy különös, sorsszerű eseményre figyelt fel: várandóssága Anna névnapon derült ki.

Annyira meglepőnek és fatálisnak titulálta a történteket, hogy meg sem fordult a fejében, nem vállalja az anyaságot. Öröme és csodálkozása még tovább fokozódott, mikor kiderült, kislányt hord a szíve alatt.
Mikor kisbabája megszületett, magától értetődőnek gondolta, hogy Annának nevezik el gyermeküket.
Ami azonban nem csupán meglepő, hanem inkább hátborzongató volt, a kis csöppség rettenetesen hasonlított nagymamája elvesztett gyermekére régi fotók alapján. Arcán ugyanott helyezkedett el egy nagyobbacska anyajegy, mint ahogy azt az elhunyt Anna kiskori fényképein látták.

Vajon egy feldolgozatlan családi karmát, feladatot vitt tovább Szonja, vagy más magyarázat is lehet ezekre a szinkroneseményekre?

Hirdetés

Egy lélek eltávozik, egy leszületik

Családi körben gyakorta megfigyelhető, hogy egy fontos személy eltávozása után, belátható időn belül kisgyermek születik. A születés-halál folyamatos körforgást képeznek.
Szonja esetében minden bizonnyal egy olyan fontos, sorsszerű feladatról van szó, amit nagymamája anno nem tudott véghezvinni.

Egy adott lélek leszületése és felnevelkedése egy bizonyos családban bírhat olyan fontossággal egy dinasztia számára, hogy felülírhatja a személyes sorsfeladatokat is. Ugyanakkor Szonja minden kétséget kizáróan alkalmas erre a szerepkörre, és valóban lehetséges, hogy egy félbeszakadt küldetésű kis lélek visszalátogatásáról van szó.

Ez is érdekelhet

Sors és Végzet: melyik irányítja az életünket?

Sorsszerű történések és végzetes események - a megfogalmazás alapján azt gondolnánk, a kettő között nincs nagy különbség. Pedig a Sors és Végzet csak látszólag tűnnek rokonértelműnek...

Tovább olvasom

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!