Kos

Az egyik legszenvedélyesebb jegy. Kedveli a csípős ízeket, amelyek szinte lángra lobbantják az érzékeit. Úgyhogy nem kell csínján bánnod a fűszerekkel, ha a Kosnak főzöl! Mit szólnál például egy ínycsiklandozó csípős csirkeszárnyhoz? Egyszerűen elkészíthető, és garantáltan leveszed vele a lábáról a Kost! A finom italokról se feledkezz meg, hisz a jegy szülöttei szeretik élvezni az életet.

Bika

A jegy szülötte szereti megadni a módját mindennek, ezért Valentin-napon is a több fogásos menü a kedvére való! Mindenképp kerüljön leves is az asztalra, például egy kiadós krémleves, az étkezés zárásaként pedig desszerttel is készülhetsz, a Bika szeret több mindenből válogatni.

Ikrek

Az ötletes tálalás, a különleges ízek kedvelője. Nem nagyétkű, viszont szereti a változatosságot, ezért többféle kóstolnivalóval készülj, ideális lehet ha csinálsz többféle mártogatóst, tapast, falatkát. Az asztal díszítésére fordíts különösen nagy gondot.

Ezzel készülj a Valentin-napra! (fotó: Shutterstock)

Rák

A jegy szülötte a kímélő ételeket kedveli, mert nemcsak a lelke, hanem a gyomra is érzékeny. Kerüld az erős fűszerezést, hagyd meg az ételek eredeti ízét! Szereti a halból, zöldségből készült fogásokat, a mandulás bundában sült pisztráng egészen biztosan ízleni fog neki.

Oroszlán

Minőségi alapanyagokból készült fogásokkal kényeztesd, mert az ízlése kifinomult. A hideg fogásokat nem szereti, úgyhogy ne svédasztallal készülj, inkább főzz valami különlegeset! A nehéz húsok, jó borokkal kiegészítve igazán a kedvére valóak.

Hirdetés

Szűz

Akármilyen gyakorlott szakács is legyél, fel kell kötnöd a nadrágodat, ha egy Szűz jegyűnek főzöl, mert vacsorapartnered időnként kritikus és csípős nyelvű lehet… Ügyelj rá, hogy ne sózd el az ételt, és bánj csínján főzéskor a zsiradékkal, mert a jegy szülötte nem szereti a nehéz fogásokat. Legyen könnyű és egészséges a Valentin-napi vacsi is! Mit szólnál például egy tepsiben sült céklás, édesburgonyás csirkemellhez?

Mérleg

Fontos számára a luxus és a kulináris örömök - finom borokkal, különleges desszertekkel, pezsgővel veheted le a lábáról a legkönnyebben. Készíts neki például profiterolt - imádni fogja! Egyébként pedig nyugodtan térj el a tradicionális receptektől, készülj néhány izgalmas fogással is! A tálalásra is figyelj oda.

Skorpió

Vizes jegyként szereti a leveseket és a halból készült fogásokat - ezekkel biztosan nem nyúlsz mellé! A szószok, mártások nagy kedvelője, és a tészta is jöhet, például a lasagne-t biztosan szeretni fogja. A desszertek viszont hidegen hagyják, úgyhogy azt nyugodtan el is hagyhatod.

Nyilas

Légy egy kissé formabontó, a Nyilas szereti a különlegességeket. Ráadásul a jegy szülötte azt is szereti, ha többféle étel közül választhat, ahogy az egzotikumokat is igazán kedveli. Például egy indonéz fogás jó választásnak bizonyulhat!

Bak

A tradíció kedvelője, úgyhogy a hagyományos magyar konyhát igazán nagyon szereti. Próbáld ki például ezt a nagyszerű hagymás rostélyos receptet! A fűszerezéssel viszont bánj óvatosan, a Bak ízlése meglehetősen puritán. A terítésben és a díszítésben is légy visszafogott!

Vízöntő

A különleges megoldásokat kedveli - legyen a vacsora is formabontó. Az egzotikus ízek, távol-keleti konyha igazán az ínyére való, úgyhogy ezzel próbálkozz, így biztos a siker. Próbáld ki például a kínai szezámmagos csirke receptjét, amit igazán nem nehéz elkészíteni!

Halak

Könnyű húsok, tápláló levesek, habos desszertek - ezekkel veheted le a lábáról a halak jegy szülöttét. A környezet legalább olyan fontos számára, mint az ízek harmóniája, úgyhogy a terítésre, körítésre, dekorációra helyezz nagy hangsúlyt! Próbáld ki ezt az isteni desszertet!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!