Így főzd meg!

A jósláshoz török kávéra van szükség. Ehhez tegyél 50 ml vízbe 1 tk őrölt kávét, és kevergetve forrald fel. Töltsd egyszínű csészébe (legjobb a fehér!), ízlés szerint édesítsd cukorral, majd lassan kortyolgasd el az italt. Közben lazulj el, és gondolj arra, mit szeretnél megtudni.

Olvasd a jeleket!

Vedd szemügyre az üres csésze alján és oldalán maradt szemcséket. Figyeld meg a zacc mennyiségét, az általa kirajzolt alakokat, foltokat és szimbólumokat. Nem kell éles kontúrokat keresni, az is elég, ha a mintázat emlékeztet valamire. Bátran hallgass a belső hangra!

Az olvasást mindig ott kezdd, ahol a szád érintette a csészét, és az óramutató járásával megegyező irányban haladj. Minél távolabb található a kezdőponttól az adott szimbólum, annál később fog bekövetkezni az általa jelzett esemény.

Így jósolj a kávézaccból! (fotó: Shutterstock)

Szimbólumszótár

Bogarak: Szerencsét és gyarapodást jeleznek a karrier és az anyagiak területén.

Fa: Szerencse kíséri a lépteidet. A határozott körvonalú, egyedül álló példány a hosszú, egészséges életet jelképezi.

Hirdetés

Fegyver: Bosszút akarsz állni valakin? Ha nem, vigyázz, mert ez esetben ellened terveznek valamit!

Hal: A stabilitás és a biztonság jele, minden életterületen pozitív változást jelez. Bármi volt is a kérdésed, megnyugodhatsz, mert elkerülnek a gondok.

Háromszög: Váratlan, pozitív irányú fordulat történhet a szerelmi életedben.

Híd: Számos lehetőség kopogtat az ajtón, ne félj hát a változásoktól!

Könnycsepp: Rossz előjel, veszteségre utal.

Kör: Boldogsághozó jel, minél több látszik belőle, annál jobb. Ha a körök láncszemként egymáshoz kapcsolódnak, tartós boldogságra számíthatsz.

Kutya: A hűség jele. Ha egy betű is áll mellette, egy ilyen kezdőbetűjű ember ragaszkodásáról lehet szó.

Nap: Ez a jel érvényteleníti a negatív szimbólumokat.

Ovális: A bátorságot jelképező szimbólum arra biztat, hogy váltsd valóra dédelgetett álmaidat, legyen szó egy utazásról vagy akár egy új vállalkozásról…

Pók: Kihívás előtt állsz. Igyekezz gyorsan és okosan megoldani a feladatot, mert ha sikerül, egy kisebb vagyonra tehetsz szert!

Sárkány: Több izgalomra vágysz a mindennapokban, és ezt alighanem meg is kapod. Nézd meg a szimbólum környezetét, ebből kiderül, milyen területen számíthatsz az új kihívásokra.

Szív: Ez a szimbólum egyszerűen meseszerű dolgokat ígér a magánéletben! Szóba kerülhet a házasság, de akár a gyermekáldás is. A csésze közepén kirajzolódva új szerelmet jelez.

Szem: Ha nyitva van, akkor egy segítő, pártfogó érkezését jelzi. Ha csukva, akkor az arra utal, hogy valamit nem tudsz vagy nem akarsz észrevenni.

Vonalak: Utakat szimbolizálnak, és az életed alakulásáról mesélnek. Ha kiszélesednek, könnyebbé válik a sorsod, ha pedig beszűkülnek, akkor nehezebbé. A felfelé futó vonalak az akadályokat jelzik.

Ne csak jósolj vele: add a növényeidnek!

A kávézaccot a növények is nagyon szeretik; és nem csak akkor tudod felhasználni, ha kerted van, a szobanövényeknek is jót tesz. A zacc ugyanis tele van tápanyagokkal, bomlása során nitrogént, foszfort, káliumot juttat a földbe, ezekre pedig mindre szükségük van a szobanövényeknek is. Fontos, hogy csak a kávézaccot használd fel, kávét nem szabad adni a növényeknek, hiszen ez nem csupán pazarlás, de nem mindegyik bírja a savasságát.

A zaccot hozzákeverheted a virágföldhöz, adhatod a locsolóvízhez, de egyszerűen a cserépbe is szórhatod. A legtöbb szobanövény pompásan fejlődik a kávézacc-kezelés hatására, de van néhány kivétel, amiknek tilos adni: a szárazságtűrőknek, kaktuszoknak, pozsgásoknak inkább ne adj.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!