Július 15-én 15:52-kor lesz az egzakt együttállás. Mivel 2 lassú bolygóról van szó, hatásuk előtte és utána 10 nappal érvényesül. Vagyis nem elég egyetlen napon óvatosnak és ébernek lenni. Az együttállás a Bika jegyében lesz, ami kihívás elé állítja az összes jegyet.

Mit szimbolizál a Bika, a Mars és az Uránusz?

Mivel a Bika ún. fix jegy, hajlamosak leszünk mereven ragaszkodni. Mihez? Bármihez: tárgyakhoz, élethelyzethez, elért eredményekhez, emberekhez, tervekhez, stb. Nem a ragaszkodással van a baj, hanem a merevséggel.

A Mars nevét a római hadistentől kapta. Nem csoda, hogy harcot, konfliktust hoz magával. A versenyszellemet felfokozza, és ezáltal azt hihetjük, hogy össze kell mérnünk másokkal az erőnket, a tudásunkat, a vagyonunkat, vagy bármit. Sajnos a Marshoz tartozik az erőszakosság, az agresszivitás és a hevesség. Szerencsére a vitalitás és a sportszerűség is.

Az Uránusz egy furcsa bolygó, mert az oldalára borulva kering a Nap körül. Vagyis a gyűrűi 90 fokkal vannak eldőlve a keringési síkjához képest. Épp ezért az asztrológiában az Uránusz a szokatlanság, az excentricitás = kifordulás, az eredetiség és az egyediség jelölője. Sajnos nyugtalanságot, felfokozott feszültséget és kiszámíthatatlanságot is szimbolizál. Szerencsére zseniális, váratlan megoldásokhoz segít hozzá minket. Ez teljesen váratlanul, a semmiből kerül az orrunk elé. Emiatt muszáj ébernek maradnunk.

Július 15-én lesz pontos a Mars-Uránusz együttállása, de már napokkal előtte és utána is érezhetjük hatását (fotó: Shutterstock)

A rendkívüliséget a természetben is megfigyelhetjük. Itt nem csak az extrém hőségről van szó. A Bika föld jegy. Ezáltal a föld megmozdulhat, illetve kitörhet. Olyan helyeken is, ahol nem lehet számítani rá.

Az életünk alapjai is megrendülhetnek. Szóval nagyon kell értékelni és/vagy vigyázni mindarra, ami stabilitást jelent az életünkben. Ilyen a munkánk, a családunk, az egészségünk. Szószaporítás helyett most vegyük sorra, hogy melyik jegynél melyik életterületet érinti ez!:

KOS

Nálad a pénzügyeket érinti a Mars-Uránusz együttállás. Bár a kiadásaid nem csökkennek jelentősen, de az együttállás többletbevételt jelez. Ennek összege egészen eltérő lehet. Mindenkinél különböző a minimum és a maximum határa. Van, akinek pár tíz ezer forint is nagy pénz. Míg másoknak milliós nagyságrend az, ami már számít. Bolygód, a Mars az Uránusztól zseniális megvilágosodást kap, és más dimenzióba emeli a pénzhez való viszonyodat. Ennek egyetlen előfeltétele a nyitottság.

BIKA

Igazán energikusnak és ellenállhatatlannak érzed magadat. Az önbizalmad és a fellépésed a szokottnál is magabiztosabb lesz. Ez egyértelműen sikeressé tesz téged. Most olyan lehengerlően tudsz beszélni, gesztikulálni, amilyenre korábban nem voltál képes. A felfokozott idegállapot ingerlékenységet hozhat magával. A legkisebb dolgok is könnyen kihozhatnak a sodrodból. Muszáj ellenállnod a provokációknak. Miközben nagyon kell vigyáznod a testi épségedre. Az elkalandozás veszélyt rejt magában.

IKREK

Amennyiben hajlandó vagy szokatlanul új terápiát, ill. új életmódot kipróbálni, és elég elszánt vagy, a legsúlyosabb krónikus betegségből is meggyógyulhatsz. Ne kíméld magadat! Ne a kényelmes utat válaszd! A Bika jegy az étrend megreformálását támogatja. A lassú anyagcsere a fő gond. Tanácsos szakemberrel konzultálnod. Ezzel párhuzamosan legyél mindig óvatos, és fegyelmezett, mert a sérülések bármikor megtörténhetnek. Különösen veszélyeztetett testterületek: nyak, mellkas, tarkó, torok, mandulák.

RÁK

A fő feladatod most nem a karriered építése, hanem szövetségesek keresése, ill. találása. A kihívást az jelenti, hogy csak az lehet szövetségesed, aki tapintatos és van humora. Vagyis hasonlít rád. Ha nem elég figyelmes, akkor hagyd! Könnyen lehet, hogy ezek az emberek már ott vannak a közeledben. Az Uránusz megvilágosodáshoz segít hozzá. Eközben váratlanul esélyt kapsz olyan régi terveid megvalósítására, amelyre már nem számítottál. Kérdés, hogy voltak-e terveid, és azok mennyire pontosak?

OROSZLÁN

Ha megelégszel az elért szinttel, akkor nem tud segíteni neked a Mars-Uránusz együttállás. Ha nem ülsz a babérjaidon, akkor olyan elképesztő magasságokba emel, amelyről álmodni sem mertél eddig. A karriered egyértelműen felfelé ível. Bár tény, hogy Uránusz próbára tesz, és váratlan helyzet elé állítva tesztel téged. Amennyiben jól vizsgázol: kreatívan, leleményesen oldod meg a dolgot, előléptet. A konfliktusokat méltón kezeld, és vedd észre, ha merevvé válnál! Így jutalmad a megvilágosodás.

Ez is érdekelhet

Heti horoszkóp 2024. július 8-14.: Most nagyon sok minden változik

Ezen a héten csak kapkodjuk a fejünket, annyi minden történik égen és Földön egyaránt. A legerőteljesebb nap a csütörtök lesz, amikor a pompás lehetőségek mellett feszültséget és változást is jelez a horoszkóp. A hétvégén mindent kipihenhetsz.

Tovább olvasom

SZŰZ

A Mars-Uránusz együttállás egyrészt váratlan utazásra nyit esélyt. Ezt csak akkor élvezheted ki, ha képes vagy gyorsan és rugalmasan reagálni. Szó szerint "last minute" útról van szó, ami valószínűleg repülős. Mivel te szeretsz mindent előre megtervezni, sokkolóan érinthet ez az egész. Akkor van szerencséd, ha olyan ember van melletted, akik a kaland részére világít rá. Az együttállás másik vetülete peres, hivatalos ügyeid. Itt váratlan, kedvező fordulatra számíthatsz, ami később nyer értelmet.

MÉRLEG

Irtó könnyű azt tanácsolni, hogy engedd el az elvárásaidat, vagy hogy bocsáss meg mindenkinek, aki valaha vétett ellened. Holott a Mars-Uránusz együttállás pont ezeket tanácsolja. Az elvárások elengedése nem azt jelenti, hogy feladod az álmaid elérését. Ahogy a megbocsátás sem jelent amnéziát. Próbálj ki egy egyszerű módszert! Közvetlenül elalvás előtt az elvárásaidat, vagy a megbántottságodat (egyszerre csak egyiket) tedd bele egy aranyszínű, héliummal teli lufiba, és hagyd emelkedni, távolodni!

SKORPIÓ

Már beindult a "gépezet": a Mars-Uránusz együttállás a szerelmi életedet a sarkaiból forgathatja ki. Akkor is, ha van párod, akkor is, ha nincs. Felkészülni lehetetlen erre. Egyetlen dolgot tehetsz: legyél minél rugalmasabb! Őrült szenvedély vehet erőt rajtad. Legyél észnél, hogy kivel, és milyen körülmények között éled meg ezt! Ne keveredj méltatlan helyzetbe! Nehéz lesz nemet mondanod. Pedig nagy valószínűséggel ez lenne üdvözítő. Megvilágosodhatsz, ha kívül tudsz maradni…

NYILAS

Alapvetően segítőkész csapatjátékos vagy. Mégis meglephet, hogy a Mars-Uránusz együttállás a munkahelyeden átrendeződést jelez. Hirtelen változhatnak a kollégáid, a hierarchia, a munkaeszközök. Meggyűlhet a bajod a munkatársaiddal. A Mars türelmetlenséget, az Uránusz felfordulást szimbolizál. A kettő együtt "garantálja" a munkahelyi összezördülést. Ráadásul a Bikában a merevség révén nehezíti a dolgodat. Amennyiben el akarod kerülni a munkahelyi konfliktust, őrizd meg a humorérzékedet!

BAK

Sosem gondoltad volna magadról, hogy elbújt benned egy kockázat kész vállalkozó, aki a Mars-Uránusz együttállásnak köszönhetően érvényesülni akar. Az a legizgalmasabb az egészben, hogy mindez váratlanul történik, és tuti, hogy kimozdít a komfort zónádból. A sikerek csak akkor jönnek, ha átléped korábbi határaidat. Állj hozzá úgy, mint amikor a ragtapaszt, vagy a gyantacsíkot készülsz letépni: hirtelen mozdulattal a legegyszerűbb. Uránusz pont ebben támogat téged. Rajta! Tedd meg!

VÍZÖNTŐ

Nem vagy könnyű eset. Amikor megmakacsolod magadat, a szeretteid is süket fülekre találnak. Cseppet sem tréfa a Mars-Uránusz együttállás: olyan váratlan változásokat generál az otthonodban, a családodban, a magánéletedben, amelyek rendesen felbőszíthetnek. A konfliktus megelőzése, vagy legalább tompítása érdekében muszáj kellő nyitottsággal és rugalmassággal fogadnod az újdonságokat. Emlékeztesd magadat arra, hogy a rokonaid nem az ellenségeid, és a sors nem akar veled kitolni!

HALAK

A beszédstílusod hirtelen sokkal meggyőzőbbé válik a Mars-Uránusz együttállásnak köszönhetően. De sajnos közben hajlamos leszel ingerülten "beszólni". Különösen azoknak, akik lassú felfogásúak. Minden erődre szükség lesz ahhoz, hogy visszafogd magadat. A kommunikációdból ki kell irtani a vágyat, hogy csípőből tüzelj. Uránusz hajlamosít arra, hogy meggondolatlanul reagálj. Most a leghasznosabb a tanács: "Számolj 10-ig, mielőtt kinyitod a szádat!" Az se baj, ha nem csak 10-ig, hanem 100-ig számolsz…


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!