Boldog születésnapot a Vízöntőknek!

Jogosan érezheted, hogy sokan csak felületesen ismernek, de valójában mélyen, részletesen senki. Valld be, hogy önmagadnak is rejtély vagy! Semmilyen szempontból nem lehet téged skatulyába zárni.

Lázadsz, tiltakozol mindenféle uniformizálás ellen. Utálod a közhelyeket és az általánosítást. Igazad van, hiszen te az élet megismételhetetlen csodája vagy. Imádsz kilógni a sorból. Valójában te vagy a "kivétel", ami erősíti a szabályt. Ezen jókat derülsz. Főleg, ha azt látod, hogy ezzel a másikat összezavarod. Apropó szuper a humorérzéked. Igaz, hogy kicsit polgárpukkasztó és fanyar. Emiatt kevesen értik, még kevesebben tudnak veled nevetni. Nem bánod, mert te jól szórakozol.

Ez jellemzi a Vízöntő jegy szülöttét

Magányos típus vagy. Nincs szükséged az emberek dicséretére, biztatására, egyetértésére. Mész a saját fejed után. Sok félreértéssel és meg nem érettséggel találkoztál már életed során. Emiatt leszoktál arról, hogy azt várd, hogy elismerjenek. Korodat meghaladó stílusban öltözködsz, gondolkozol.

Ez jellemzi a Vízöntő jegy szülöttét (fotó: Shutterstock)

Saját törvényeid vannak, amelyek ritkán egyeznek az aktuális társadalmi normákkal. Ezt sem bánod. Hiábavalónak, sőt szánalmasnak tartod a csorda szellemet, és képtelen vagy a többiekkel együtt ugatni a Holdat.

Individualitásod, eredetiséged a te igazi értéked. Már gyerekkorodban más tempóban, sőt más sorrendben zajlott a fejlődésed. A szüleid, a védőnők, az óvónők, a tanárok fogták a fejüket, és nem tudták eldönteni, hogy fogyatékos vagy, vagy zseni. Ez is mulattatott.

Hirdetés

2 uralkodó bolygód van. A Szaturnusz zárkózottságot és kimértséget hoz. Ettől nem vagy túl népszerű. Úgy teszel, mintha ez nem zavarna. Holott olykor te is vágysz melegségre, érintésre, gyengédségre. De mivel ez kötődéssel és/vagy függéssel jár, inkább lemondasz róla. Az önállóságodat mindennél többre tartod. Te egy igazi Houdini vagy, aki képtelen elviselni a bezártságot és a konvenciókat. Addig maradsz egy kapcsolatban, amíg ajtó-ablak nyitva van. Amint valamelyiket becsukják, te tokostul töröd ki.

A másik uralkodó bolygód az Uránusz, ami zsenialitást és kiszámíthatatlanságot hoz a személyiségedbe. Ezt kevesen tolerálják. Csodabogárnak tartanak, akivel nehéz tervezni, és lépést tartani. Mégis vannak, akik pont ezt kedvelik benned. Valószínűleg ők sem "normálisak".

A Vízöntő a fixa idea jegye

Az intellektust sokkal többre tartod, mint a jólétet. A pénz téged nem motivál. Persze szeretsz jól élni, de nem ez az elsőleges szempont, ha választanod kell. Kedveled, keresed a szokatlan helyzeteket. Emiatt rendszeresen bajba kerülsz. Szerencséd, hogy éber és éles eszű vagy, amivel legtöbbször kivágod magad.

Kicsit körültekintőbbnek kellene lenned. De te élvezed a lehetetlen, veszélyes szituációkat, amiből mások nem szoktak épségben kimászni. Kihíváskereső és kalandvágyó vagy. Az extrém sportokat tuti, hogy egy Vízöntő találta fel. Az adrenalin számodra jobb, mint a kávé.

Erős, határozott véleményed van mindenről. Fontosak számodra az elvek és ideák. Ezekhez hajlamos vagy mereven ragaszkodni (fixa idea). Hiszen a Vízöntő fix levegő. Ezzel a merevséggel sokszor kihívod magad ellen azok haragját, akik feletted állnak. És hiába van igazad, megleckéztetnek, és kirúgnak, vagy a sor végére tesznek. Mikor veszed észre, hogy magaddal szúrsz ki ilyenkor?

Egyébként nincs benned tisztelet csupán azért, mert valaki idősebb, vagy magasabb pozícióban van. Te az emberséget és a tudást vagy képes tisztelni. A hierarchia és a hagyományok hidegen hagynak.

Mindig új utakat próbálsz találni. Reformerként véredben van az újítás. Ha nem lettek volna Vízöntők, akkor még mindig egy barlangban ülnénk, és próbálnánk tüzet csiholni. Szóval hasznos az, amit csinálsz. Akkor is, ha ez egy magányos út.

Szociálisan érzékeny, együttértő, segítőkész, igazi közösségi ember vagy. De ki nem állhatod a nyafogást, és nem tudod pátyolgatni az embertársaidat. Inkább intellektuálisan segítesz nekik.

Életfilozófiád a szabadság, egyenlőség, testvériség. Vagyis elvárod, hogy mindenki tegye meg azt, amire képes. Te is így teszel.

Modern, felvilágosult szellemben élsz. Nagy távlatokban gondolkodsz. Terveidben mindig benne vannak a többiek is. Akkor is, ha ezt nem hangoztatod.

Horoszkóp 1 évre a Vízöntő jegy szülöttének

Január 20-án 14:57-kor a Nap belépett a Vízöntőbe, és jön a születésnapod. Tudtad, hogy a születésnapod a te személyes szilvesztered? Hiszen ekkor lezárul egy egyéves ciklus, és elindul egy új egyéves ciklus. Ez egy nagyszerű alkalom arra, hogy megállj egy pillanatra, leltárt készíts mindarról, ami sikerült az elmúlt 12 hónapban. Majd tűzz ki még el nem ért célokat, tervezz, és stratégiát készíts.
Ehhez lehet segítség az előrejelzés, ami most, a születésnapodkor induló évre vonatkozik. És a jövő évi születésnapodig tart.

2024 életed legnagyobb esélye arra, hogy végleg megszabadulj elavult, megfelelni akarásból származó sémáktól, amelyeket magadra erőltettél. Emiatt olykor furán néznek rád az emberek. De ez nem új. Eddig is megosztó személyiség voltál. Ennél fontosabb, hogy vigyázz magadra, mert a Plútó többször ki-, belép a Vízöntőbe, ami megviselhet testileg és lelkileg is: január 21, szeptember 1, november 20.
Jó eséllyel február 28 és április 3 között nőni fog a bevételed. Ebből tartalékot kellene képezned. Sőt ez a pénz megsokszorozható, ha ügyesen fekteted be.

Vigyázz a munkádra október 15 és december 18 között! Ha nem fogod vissza magad, akkor gyorsan az utcán találhatod magadat. Amennyiben a végkielégítésre pályázol, ne fogd vissza magad!

2024 november elejétől felpezsdül a társasági életed. Ha még nincs párod, akkor egy szenvedélyes szerelem kezdődhet, ami sok civakodással jár. Több szakítást is megélhettek. Hogy ebből tartós kapcsolat lesz-e, az csak a következő születésnapod után derül ki.

Ez is érdekelhet

Indul az átalakulás második szakasza: a Plútó a Vízöntő jegyébe lép 2024.

Szinte mindenki érzi, hogy a régi világnak végleg vége. Természetesen vannak értékek, amelyeket át kellene menteni az új világba. De nagy kérdés, hogy ez lehetséges-e, illetve milyen mértékben. Több összeesküvés elmélet kering. Mindenki a hite szerint adhat teret ezeknek. Mi most fikciók helyett végig vesszük, hogy mit hoz a Plútó a 12 jegynek.

Tovább olvasom

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!