A ballagás az iskolások és a szüleik számára is fontos kihívás. Számos olyan spirituális lehetőség van, amivel a szülő tudja támogatni a gyermekét, és amit biztonságosan alkalmazhat. Persze vannak olyan varázslatok is, amiket csakis spirituálisan képzett szakemberek végezhetnek el - magyarázza Iszet boszorkány, főpapnő és mágus a life.hu magazinnak.

Csak felnőtt végezheti

Léteznek olyan mágikus lehetőségek, amiket a szülők is bevethetnek az iskolások számára. Ami nagyon fontos, hogy a mágia nem játék! Lényeges az is, hogy a szülők pontosan mondják is el a gyermeküknek, hogy mire készülnek, és csak a felnőtt végezze el a praktikákat. Persze mindez nem azt jelenti, ha a gyerek nem tanult, akkor is ötöst kap vagy sikeres vizsgát tesz - figyelmeztet Iszet.

A mágia a ballagó diákoknak is segít (fotó: Shutterstock)

Miben számíthatunk a mágia hatására?

Többek között magabiztosságot ad, vizsgánál, felvételinél, és hogy könnyebben megtalálja az utat, hogy milyen irányba is menjen tovább, amikor szóba kerül a továbbtanulás vagy hogy milyen munkát válasszon. Ez igen fontos ballagás idején, hiszen ez egy útra való energetikai csomag a gyermek számára. A ballagás amúgy is azt jelenti, hogy lezárul egy szakasz, és kezdődik egy új szebb és jobb dolog az életében. Bármennyire is furcsa lehet, de ezt már az óvodai ballagások alkalmával el kell kezdeni, hiszen az is egy szint-, vagyis magasabb, érettebb korba való lépést jelent.

Iszet boszorkány elárulja, hogyan segíthetünk a gyereknek az érettségi idején

Mit tehet a szülő?

Ha nem veszi igénybe spirituális személy segítségét, akkor is elvégezhet egy mágikus rituálét.
Mi szükséges hozzá?: kristályok, amiket természetesen meg kell előtte tisztítani sóval és vízzel.
Hegyikristály: a védelem és az agy serkentése miatt jó választás
Rózsakvarc: ez a szeretet szimbóluma
Mit tegyünk?: A kristályokat tegyük bele egy átlátszó textilzsákba, majd ezt a zsákot tegyük bele a ballagási virágcsokorba, amit a szülőtől kap a ballagó diák. Azért kell a virágba tenni, mert a virág az életet, a szépséget és a földi létet jelképezi. Ezáltal az életút szépségét, örömét indítja el.

1 ajándék:

Amit jó, ha a szülő vagy a szeretett személy ajándékoz a ballagónak, az a bagoly, mert a bölcsességet és a tudást segíti. Ez lehet egy apró talizmán, egy bagoly formájú plüss vagy bármilyen figura.
Ezt a három dolgot jó, ha a ballagó megtartja és elkíséri élete szakaszain akár tanulmányoknál, akár a munkájában.

Hirdetés

Támogató szimbólumok

Kössünk akár mi magunk egy szép csokrot a gyerekünknek, és tegyünk bele akár egy pici levendula vagy rozmaring ágat. Mindkettő a ballagót segíti a siker tisztaságában. Emellett gyakran tesznek pénzt is a virágok közé, de jó ötlet minden olyan jelkép, ami a továbbtanulást vagy a választott szakmát jelképezi. Ahogy fontos, hogy akár papírból készült (de legjobb az élő) lóhere vagy patkó, mert ez is a sikert szimbolizálja és segíti.

Angyali kérés

A másik, amit megtehetnek, hogy az angyalok segítségét kérik, hogy a gyermekük sikeres és boldog legyen a ballagás után is. A ballagást megelőző este gyújtsanak egy fehér gyertyát, és mondják el a kérést az angyaloknak vagy a saját őrangyalának. De a gyertyát teljesen végig is kell égetni.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!