Június 24- én ünnepeljük Szent Iván napját, amely minden évben az egyik legvarázslatosabb és legkülönlegesebb éjszaka. Az év legrövidebb éjszakáján az örömtüzeké a főszerep. A termékenység, egészség és a szerelem kerül a hagyományőrző rituálék fókuszába.

Szent Iván éji ősi szokások

A legismertebb ősi szokások a tűz átugrásához kötődnek. Gyönyörű és misztikus látvány, ahogy az ünneplő tömeg tábortüzek sokaságát gyújtja, és a párok egymás kezét fogva ugorják át a lángokat, áldást kérve a szerelmükre.

A modern Szent Iván éji varázspraktikák központi eleme természetesen ugyanúgy a tűz. A következő, otthon is kényelmesen elvégezhető rituálék a szerelem, termékenység és egészségmegőrzés elérését szolgálják.

A Szent Iván éji gyertyamágia erősíti a szerelmet, a párkapcsolatot (Shutterstock)

1. Szerelmet és termékenységet fokozó praktika pároknak

Akár a teraszon , akár zárt térben töltjük az estét kedvesünkkel, használjuk fel a tűz erejét közös kívánságaink bevonzásához. Egy asztalra vagy bármilyen sima felületre helyezzünk el kör alakban legalább 8-10 gyertyát, és gyújtsuk meg őket. Ha van citrom vagy narancs illóolajunk, párologtatóban használhatjuk ezeket.

Ha a kapcsolatunkat szeretnénk erősíteni, esetleg kisbabára vágyunk, de a gyermekáldás egy ideje várat magára, tegyünk egy tál cseresznyét - esetleg narancsot vagy almát - a gyertyakör közepébe. Legalább fél órát hagyjuk a tűzkörben a gyümölcsöt, majd párunkkal szorosan egymáshoz bújva fogyasszunk belőle néhány szemet, darabot. Az éj hátralevő részében pedig hódoljunk az erotika és a szerelem oltárán.

Hirdetés

2. Szerelem bevonzása egyedülállóknak

Mint az előbbi varázslatnál, ennél a praktikánál is készítsük el a gyertyakört, gyümölcsök helyett azonban egy tűzálló üres üvegtálat helyezzünk a közepébe.

Egy papírlapra írjuk fel azokat a negatív tulajdonságainkat és emlékeinket, amelyektől szeretnénk megszabadulni. Egy másik papírra pedig azokat az érzéseket és eseményeket, amelyeket egy boldog kapcsolatban át szeretnénk élni.

Mindkét papírdarabot külön-külön tekercseljük fel. A negatívumokat tartalmazó tekercset vegyük a bal kezünkbe, a másikat a jobb kézbe. Egyszerre gyújtsuk meg mindkettőt a gyertyakör lángjában, és az üvegtálba dobva hagyjuk mindkettőt teljesen leégni. A felszálló füst mellett koncentráljunk arra, hogy az égiek felé így közvetítjük kívánságainkat.

3. Egészség és jó közérzet megtámogatása

A tűzre vetett alma gyógyító hatása régi Szent Iván éji babona. Hozzuk létre a gyertyakört, ha lehetséges, zöld színű gyertyákat használjunk. Egy almát helyezzünk a kör közepébe legalább fél órára, majd szeleteljük fel cikkelyekre.

Egy pici villára vagy nyársra húzzunk fel egy almadarabot, és a tűzkör minden egyes gyertyájának lángján óvatosan húzzuk át a gyümölcsöt, majd együk meg. Ezt csináljuk meg az összes cikkellyel, amíg el nem fogyasztjuk az egész gyümölcsöt.

Ez is érdekelhet

Nyári napforduló: Litha, a kelták ünnepe

Június 21. a nyári napforduló időpontja. Ez a leghosszabb nappal és a legrövidebb éjszaka időpontja. Hogyan és mivel töltsük ezt az igazán különleges energiájú napot? Eláruljuk a kelták titkát...

Tovább olvasom


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!