Csütörtökön kettősfronti hatás várható a Kárpát-medence területén, és egész nap ez határozza meg a humánmeteorológiai helyzetet. Ennek következtében fejfájás, migrén jelentkezhet, legintenzívebben a frontra és a szélre érzékenyeknél, de akár azoknál is, akik frontátvonulásokkor általában nem tapasztalnak markáns hatásokat - írja a Meteo Klinika.

Sokaknál jelentkeznek keringési zavarok

A gyakran változó légköri helyzet mindenkit megvisel, különösen a szívpanaszokkal élők és a keringési rendszer betegségeiben szenvedők számára nehéz ez az időszak. Sokaknál jelentkezhet ezért vérnyomás-ingadozás, emellettszédülésis felléphet. Kerüljük emiatt a nehéz, zsíros ételeket és a puffasztó zöldségeket. A gyomrot kímélő, vitamindús fogásokat válasszuk: fogyasszunk több halat, almát és banánt.

Sokaknál jelentkezhetnek keringési zavarok. Fotó: iStock

Országszerte gyakran lesz erős a szél, ami az álmatlanságon kívül ingerültséget válthat ki. A szélnek köszönhetően viszont a légszennyezettség alacsony, a levegőminőségben nem várható romlás.

A közlekedés során az élénk, erős szél nagymértékben ronthat a menetstabilitáson és az ingerlékeny, figyelmetlen sofőrök is növelhetik a balesetveszélyt. Tartsunk nagyobb követési távolságot, keleten és északon pedig akár nedves útszakaszokra is fel kell készülni.



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!