Csütörtökön észak felől egy gyors mozgású hidegfront érkezik térségünkbe - írja a Meteo Klinika. A front ezen a napon még nem hoz érdemi felfrissülést, emiatt folytatódik a hőség. Mind a hideg-, mind a melegfrontra érzékenyek nehéz napra számíthatnak: a görcsös és migrénes fejfájás mellett görcsös és gyulladásos ízületi panaszok léphetnek fel. A szívbetegek állapota romlik, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet és megnő az infarktus kialakulásának a kockázata.

Folytatódik a hőség. Fotó: iStock

Az érintetteknek ezen a napon ajánlott mindenféle terhelést kerülni, legyen az fizikai vagy szellemi. Amennyiben intenzív panaszokat tapasztalunk, lehetőség szerint pihenjünk le pár percre, és fogyasszunk hűtött vizet. A vízfogyasztás ebben az időszakban panaszoktól függetlenül kiemelten fontos, a tomboló hőségben testtömegtől függően napi 3-4 liter folyadék fogyasztása javasolt.


Nem csak a frontérzékenyeknek lesz nehéz napjuk. A front hatására heves zivatarok kialakulására kell készülni ez pedig az asztmásokat, a gyermekeket és az idősebb korosztályt viseli meg leginkább. Az erősen fülledt időben légzőszervi panaszok léphetnek fel, általános lehet a légszomj, a nehézlégzés és a fulladás. A tünetek mérséklése érdekében zivatarok idején tartózkodjunk zárt térben és pihenjünk le! A front mögött megerősödik az északnyugati szél, amely többeknél okoz kínzó fejfájást, stresszt és ingerlékenységek. A szél okozta panaszok a következő napokon is tartósan előjöhetnek.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!