Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), így 4027-re nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt egy újabb 37 éves férfi, akinek az eddig rendelkezésre álló információk szerint nem volt ismert alapbetegsége. Ezzel 551-re nőtt a koronavírus-járvány hazai áldozatainak száma - olvasható a koronavirus.gov.hu-n.

Elhunyt egy 37 éves magyar koronavírus-fertőzött. Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Még 344-en vannak kórházban

Jelenleg 1121 aktív koronavírus-fertőzött van Magyarországon, 41 százalékuk budapesti. 344-en szorulnak kórházi kezelésre, közülük 20-an lélegeztetőgépen vannak. Közben 2355-en már gyógyultan távozhattak a kórházból. A friss adatok szerint 8805 személy van hatósági házi karanténban, és már több mint 217 ezer koronavírustesztet végeztek el az ország akkreditált laboratóruimaiban.

Még nem ért véget a járvány

Magyarország továbbra is a védekezés második szakaszában van, legkésőbb június 20-án azonban megszűnik a veszélyhelyzet. Ezt az teszi lehetővé, hogy a sikeres védekezésnek köszönhetően a tömeges megbetegedéseket el tudtuk kerülni és fokozatosan csökken az aktív fertőzöttek száma. A járványügyi készültség fenntartására azonban még szükség van, hiszen az új típusú koronavírus továbbra is jelen van az országban és fertőz.


Kilencszer annyit is várni kell egyes műtétekre a járvány miatt - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!