Az Uránusz az emberben rejlő eredetiséget testesíti meg, a és az egyéni szabadság utáni törekvését biztosítja. Az Uránusz a nagy felszabadítóként ismert, meglepő változásokat, szellemi szikrákat és hirtelen áttöréseket hordoz magában. Ő mutatja meg az utat, melyen járva az egyén megszabadulhat a korlátozó kötelékektől. Az uránuszi ember a társadalom bohémja.

Az Uránusz, amikor erősen jelen van egy ember horoszkópjában, akkor megteremti az igazán eredeti feltalálót, futurisztikus művészt. Az illető mindig kiáll az egyenlőség, a demokrácia, a szabadság és az emberi jogok megvalósítása mellett. Túlhaladja a régi struktúrákat, beállítottságokat, eszméket és széttöri a bilincset.

Az Uránusz hátrálni kezd!

Az Uránusz az a hullámlovas, aki fellázad a megszokott, normális - éppen ezért biztonságos - hajókázás ellen. Ez a személyes reformokért felelős planéta, ami szükségszerűen együtt jár némi kockázattal.

Jelenleg a Bika jegyében tartózkodik, meglehetősen idegenül érzi magát ebben a földies, higgadt, nyugodt jegyben. Az Uránusz nyughatatlan karaktervonása itt gondot okoz, csakúgy, mint a szerelmi életben. Művészi adottsága adott, de mindenre ráteszi a furcsa vagy bizarr vonásait. Tehetsége művészeti síkon mindig magával hozza az extrémitást.

Egy jegyben hét évig tartózkodik, és évente egyszer tesz egy öt hónapos, látszólagos hátráló mozgást, ilyenkor "érzi" csak magát igazán elemében, mert töretlenül érvényesülhet renitens hatása.

Ébresztő!

Tünetei retrográd ideje alatt: az elektromossággal és az idegrendszerrel van összefüggésben. Az Uránusz első érintésekor aktivitást kapunk és rettentő nagy nyugtalanságot érzünk, feszültséget okozhat, szinte úgy, mintha rövidzárlat lenne bennünk. Képzeljünk el villámokat az ereinkben, és mintha hangyajárás lenne a nadrágunkban. És az alvást… na hát azt felejtsük el!

Az Uránusz képviseli az elszakadást, az eltávolodást, az eredetiséget és a lázadást. Ezért hozza azt a vágyat, hogy megszabaduljon a régi viszonyoktól és korlátoktól. Mindezek a múltunk ismert vagy újból felismert darabkái, amelyektől szeretne megszabadítani, legalábbis átmenetileg.

A szabadság a felismert szükségszerűség, életében nincs helye a ragaszkodásnak, amely életterületen az Uránusz áthalad, ott hirtelen változást fog hozni amely zavarban, lázadásban, szétszakadásban és stressz formájában fog manifesztálódni. Az uránuszi eseményhez minden bizonnyal a trauma megtapasztalása tapad.

De a retrográd Uránusz megszabadíthat bizonyos szorongásos és egyéb fizikai nyugtalanságtól, bármi alól, amivel kapcsolatban változásért küzdünk. A retrográd Uránusz a belső fejlődés ideje, a retrográd időszak alatt lehetőségünk nyílik a saját szabadságunkat és egyéniségünket visszanyerni. Az Uránusz ki akarja nyitni ketrecünket, támogatja függetlenségünket, leleményességünket. Ha az uránuszi energia elfojtódik, akkor képtelenek leszünk megtapasztalni a valódi individuális létezés borzongató gyönyörűségét.

5 hónap belső radikális felújítás

Ez alatt az öt hónap alatt megrázzuk magunkat, megpróbáljuk elszakítani magunkat az összes olyan dologtól, ami már visszahúz, és nem szolgálja tovább fejlődésünket. Azt is megkérdőjelezzük, hogy kik vagyunk valójában, és mire vagyunk hivatva, mire számíthatunk elvárásainkkal kapcsolatban. A retrográd Uránusz arra bátorít bennünket, hogy felszabadítsuk magunkat: mindannyian tudjuk jól, hogy mi van belső börtönünkben, és hogy ezt csak mi tudjuk kinyitni és nem mások tartanak fogva minket. Ha ezt az ajtót kinyitjuk, kicsit bolondnak fogjuk magunkat érezni, de ha bátorsággal folytatjuk, hozzáférhetünk a legjobb erőforrásainkhoz.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!