Az ősz hajszál más hajszál

A pigmenthiányos, vagyis ősz hajszálak merevebbek, vékonyabbak, törékenyek és nehezebben kezelhetők, ezért minél több van belőlük, annál több problémánk lehet a frizuránkkal. Szerencsére már számos olyan termék létezik, amelyet kifejezetten ősz hajszálakra fejlesztettek ki.

Az őszülés genetikus

Az őszülés genetikus

Az, hogy ki, mikor és mennyire kezd el őszülni, nagyban függ attól is, hogy a családjától milyen géneket örökölt. Éppen ezért, ha szeretnénk tudni, hogy ezen a téren mire számíthatunk, gondoljuk át, hogy a szüleink és nagyszüleink mikor kezdtek őszülni.

6 hiba, amit őszülő hajunkkal követünk el - részletekért kattintson!

Az életmód is hatással van az őszülésre

A környezeti, illetve táplálkozási hatások is felelhetnek az őszülésért, különösen az idő előttiért. A sok stressz, a dohányzás és a kiegyensúlyozatlan táplálkozás mind korai őszülésre hajlamosít. Egy kutatás szerint a 30 alatti őszülésért például nagyon nagy mértékben tehető felelőssé a cigarettázás.


Mindenki másképp őszül

Az őszülés folyamata szinte mindenkinél más és más, de azért van néhány általános "szabály". Az európaiaknál például gyakoribb a korai őszülés, mint az afrikaiaknál, vagy az ázsiaiaknál. Az is elmondható, hogy 50 éves korra az emberek nagyjából felénél megőszül a hajállomány 50 százaléka.

Életmódváltással az őszülés lassítható

Az egyik legjobb dolog, amit tehetünk, hogy elodázzuk az őszülést, az az, ha abbahagyjuk a dohányzást. Emellett bizonyos tápanyagokban gazdag ételek fogyasztása is sokat segíthet. llyenek a diófélék, az olajos magok, valamint a sötét színű leveles zöldek is.

Forrás: healthline.com


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!