Szerdán belép a Merkúr a Kos jegyébe, ezt már nagyon vártuk, mer a Halak jegyével átitatott Merkúr nagyon szívélyes, kedves és szociális viselkedése miatt minden emberen segíteni akar, de nagyon visszafogott energiákat képvisel. A Merkúr a Kosban gyors döntéseket hoz, és a kommunikációink felgyorsul. A Kos-Merkúr nem sok türelemmel rendelkezik a gondolkodás területén sem, de már megkönnyebbülünk, hogy a retrográd utáni, sokáig elhúzódó, döntésképtelen időszaknak vége.

Ezt hozza a hét az asztrológus szerint

A Kos-Merkúr segít nekünk az egyszerű tanulásban, ez idő alatt mi is őszintébbek és közvetlenebbek leszünk. Számíthatunk arra, hogy ilyenkor kevesebb lesz a hazugság körülöttünk, mert a Kos-Merkúr szereti az egyenes beszédet. Az új ötleteket mi is szívesebben fogadjuk ilyenkor. A Kos-Merkúrral élő emberek kiváló vezetők és alkalmasak a teljesen új és innovatív módszerek befogadására.

Jelenleg a Kos ura, a Mars az Ikrekben, az Ikrek ura, a Merkúr pedig a Kosban, tehát egymás uralmi helyzetében állnak. Ez azt jelenti, hogy kölcsönösen előnyösen hatnak egymásra.

Csütörtökön kialakul egy telihold a Kos-Mérleg tengelyen. A telihold akkor fordul elő, amikor a Nap a Holddal szemben/oppozícióban áll. Ez rávilágít az ellentétes erőkre vagy polaritásokra, például munka vagy otthon, én pénzem, te pénzed. Ezek a belső feszültségek konfliktushoz is vezethetnek. Ugyanakkor az érzelmek és az ösztönök a teliholdban érik el a csúcsminőségüket! Használhatjuk ezt a megnövekedett tetterőt bármilyen kihívás leküzdésére. A telihold mindig valaminek a csúcspontját jelenti.

Pénteken jegyet vált a Nap, belép a Bika jegyébe, ez felerősíti bennünk az anyagi biztonságra való igényünket, ilyenkor szeretünk a pénzügyeinkről gondoskodni. Ösztönösen törekszünk a birtoklásra és az állandóságra. Ilyenkor presztízskérdés, hogy mások se tartsanak minket szegénynek.

Szombaton jegyet vált a Vénusz, belép a Kos jegyébe, ennek is nagyon örülhetünk, mert a Kosban a szeretet spontán és közvetlen. A vetélkedés ilyenkor nagyon izgalmas számunkra, ebben benne van a Kos tűz eleme. Ilyenkor sokkal merészebbek vagyunk, frissek és türelmetlenek, pláne ha szívügyekről van szó. Nem érdekel bennünket a múlt, itt az ideje, hogy a jelennek éljünk. A Kos a hódításairól ismert, szerelme sajnos csak addig tartós, amíg tudjuk biztosítani a friss szellőket, nem is szellőket, viharokat! A Kos jobban szeret csábítani, mint ha őt hódítják meg.

Vasárnap megkezdi a Plútó az éves rendszeres hátráló mozgását, körülbelül öt-hat hónapot marad hátráló mozgásban, és ilyenkor okozza a legtöbb cselekményt, de inkább bonyodalmat.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!