A salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház csecsemő- és gyermekápoló, illetve a gyógymasszőr képzést tart a helyi SZC Kanizsai Dorottya Egészségügyi Szakgimnáziummal együtt.

Az idei tanévben nappali és esti munkarendjében is tanulhatnak a diákok. Tanulószerződéssel az az ápoló képzésen nappalin, a csecsemő- és gyermekápoló, illetve a gyógymasszőr képzésen pedig estin.

Bialkó Zoltánné gyakorlati oktatásvezető szerint 58 esti és 28 nappali tagozatos tanulót foglalkoztatnak. Hozzátette, hogy a gyakorlati helyekre előzetesen elkészített csoportbeosztások alapján kerültek a tanulók. Igyekeztek kis csoportokat létrehozni a hatékonyabb munkavégzés érdekében.

A munkaidő napi 7 vagy napi 8 óra, ez a képzéstől és az életkortól, valamint a gyakorlati óraszámtól függően. A nappali rendszerű képzésnél június és július a gyakorlat ideje, az esti rendszerben tanuló hallgatók esetében a nyári gyakorlat zárása augusztus 20.

A gyakorlati képzésben részt vesz több osztály is. Az asszisztálási gyakorlatot a rendelőintézet szakrendelésein, a diagnosztikai részlegeken, a belgyógyászati utókezelőben, az idegosztályon, a szeptikus, az általános és a baleseti sebészeten, a belgyógyászaton, a gyermekosztályon és stroke osztályon lehet végezni.

Képaláírás: A stroke osztályon gyakorlati oktatás közben balról: Laczkó Erika főnővér, Bialkó Zoltánné gyakorlati oktatásvezető, Fekete Mercedes Lili és Oláh Barbara Boglárka harmadéves tanulók a salgótarjáni SZC Kanizsai Dorottya Egészségügyi Szakgimnáziumból

*Kép: Gyurkó Péter*

2019.07.17.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!