Több mint száz egészséges gyermek született az új típusú koronavírussal fertőzött anyáktól a nyugat-indiai Mumbai egyik kórházában. A múlt hónapban született 115 csecsemő közül csupán háromnál mutatták ki kezdetben a koronavírust, de a későbbi tesztek már nem jelezték a fertőzést - adta hírül a BBC News.

Koronavírusos anya is szülhet egészséges babát. Fotó: Getty Images

A szülés módja nem számít

Milyen a terhesség a koronavírus-járvány alatt? A kendőzetlen beszámolókért kattintson ide!

A koronavírusos várandós anyák több mint felénél császármetszéssel segítették a világra a gyermeket az orvosok, míg másik felük természetes módon szült - közölte az intézmény. A babák közül 56 fiú, 59 pedig lány. A Covid-19-ben szenvedő anyákat 65 orvos és 24 ápoló kezeli egy speciális osztályon. Mivel egyre nő a fertőzöttek száma, a kórház azt tervezi, hogy további 34 ággyal bővítik a részleget.

"Szerencsénk van, mert a legtöbb koronavírusos nő tünetmentes. Csak néhány lett lázas és panaszkodott légszomjra. Kezelésben részesítettük őket, és a szülés után távozhattak a kórházból" - mondta Arun Najak, a szülészeti osztály vezetője.


Ezért lehetnek kevésbé fogékonyak a gyerekek a koronavírusra - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!