Mit üzennek a Tarot lapjai?

XVI. A Torony

A szimbólumokban bővelkedő kártyalap fekete színe a Szaturnusz bolygó sorsszerű megjelenésére utal. A tüzes, marsikus pirossal együtt olyan gyökeres átalakulások előfutára, amelyeknek isteni rendeltetése van (Isten szeme és a sárga/arany fénysugarak.) A fejjel lefelé zuhanó alakok - külső történések hatására - szemléletbeli átalakulást, tudati szintről induló szemléletmód váltást kénytelenek elviselni. Ez azonban már felszabadulással is jár (madár). Kitágulnak a határok.

A relatív és vélt biztonságot jelentő külső és belső körülmények valójában olyan falak, amelyek gátolták az előrehaladást, és most eljött az idő arra, hogy magunk mögött hagyjuk ezeket.

Pozitív jelentése: Magasabb szintű, távlati okok miatt riasztónak tűnő, de szükségszerű változások. A korábbi struktúrák, szerkezetek a felismerések következtében hirtelen lebomlanak (semleges jelentés).

Negatív jelentése: Ha túl magasra akarsz törni, nagyot zuhanhatsz lefelé! A megmerevedett állapotokhoz való ragaszkodás az áttörés helyett mélypontba zuhanást okozhat.

XVII. A Csillag

A sors által vezérelt, a legtöbb esetben szerencsés kimenetelű események, kapcsolatok. Eldöntendő kérdésekben ahol megjelenik, arra visznek az egyetemes energiák. A kártyán a vízöntő szimbólumai és csillagképének jele látható, amely a bíbor szín jupiteri tanításaival együtt egy magasabb rendű szellemi törvényszerűségre utal. "Amint fent, úgy lent!" A csillagokban megírt jövő határozza meg a sors által kijelölt utat, de ezt az ember a saját szabad akarata szerint járhatja be.

Pozitív jelentése: Sorsszerűség, általában szerencsés kimenetellel. Szélesedik a horizont, feltárulnak a nagyobb léptékű lehetőségek. Érdemes bizakodni és hinni a jövőben!

Negatív jelentése: Olyan történések, amelyeket nehéz elkerülni. Lehet, hogy most kényelmetlenül hatnak, de jelentőségük a későbbiek során majd feltárul.

XVIII. A Hold

A lélek mélységeit megjelenítő kártya, amely a hold változékony hatásaira utal. Az energiák mélyen leszállnak a tudatalatti sötét mélységeibe (fogyó hold), hogy onnan az újjászületést szimbolizáló szkarabeusz bogár felhozza a megszülető újhold fényét. A fekete és a sárga színek a sötétség és a világosság megjelenítői. Az "alvilág" kapuőrei tartják a kezükben a titkok (az átalakulás) kulcsait.

Pozitív jelentése: Le kell merülni a félelmek mélységeibe, így lehet szembenézni azzal, ami ott található. A saját magunkban rejlő holdenergiák segítségével hatékonyan járható be az az út, amely a nehézségeken keresztül is felvezet a tudatosan kezelt belső energiák könnyebb kezelhetőségéhez, feloldásához.

Negatív jelentése: A tudatalatti mélységei olyan kutak, amelyek a láthatatlan világunkba száműzött félelmeket rejtik. Eljött annak az ideje, hogy foglalkozzunk velük, mert most már feloldhatóak ezek a gátak.

XIX. A Nap

A teremtés, az életöröm és a kreativitás lapja. A derűs ábrázolás és a dinamikus, tüzes színek minden élethelyzetben erős energiákat jeleznek. Mind a tizenkét állatövi jegyet bejárják a kártyalapon az élet fénysugarai.

Pozitív jelentése: Optimizmus, pozitív hozzáállás, erős teremtőerő. Érdemes feltenni magunknak a kérdést: Mi az, ami valódi életörömmel tölt fel? Most legyőzhetőek az eddigi akadályok, elérhetőek a célok, ha használjuk a saját belső erőnket.

Negatív jelentése: Túlzásba vitt erőfitogtatás, visszaélés a hatalommal. Éget és rombol a túl sok tűz.

Varju Beáta

www.grafomuhely.hu

Szeretnéd te is kipróbálni a kártyavetés ősi módszerét? A Crowley Tarot-kártyát megrendelheted a

Bioenergetic Kiadó oldalán!

Sorozatunk előző részei:

  1. rész
  2. rész
  3. rész
  4. rész
  5. rész
  6. rész


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!