Konzerv helyett fagyasztott

Mennyiben más a fagyasztott zöldségek tápanyagtartalma, mint a frissen fogyasztottaké? Részletek itt.

A konzerv zöldségekben és gyümölcsökben gyakran nagyon sok a só, a hozzáadott cukor és a mesterséges összetevő, viszont kevés a vitamin. Ezzel szemben a mélyhűtött zöldségek vitamintartalmának nagy része megmarad, ráadásul nem tartalmaznak hozzáadott anyagokat sem.

Magok és aszalt gyümölcsök

Ha valami édesre vágyunk, ne nyúljunk a csokik, kekszek és sütemények után. Legyen mindig kéznél egy kevés olajos mag és aszalt gyümölcs. Ezekben valamivel kevesebb a kalória, egyben több a tápanyag. Viszont ezeket is mértékkel kell fogyasztani, hiszen nagyobb mennyiségben ugyanúgy hizlalnak.

Felejtsük el a liftet

A munkahelyünkön és az otthonunkban a lift helyett mindig használjuk a lépcsőt. Havi szinten ez jelentős számú elégetett kalóriát jelenthet pluszban.

Sok kalóriától szabadulhatunk meg, ha lift helyett a lépcsőt választjuk

Tévé melletti sport

Nem kell lemondanunk a kedvenc sorozatunkról, de ahelyett, hogy a kanapén ülve, csipszet majszolva követnénk nyomon az eseményeket, inkább mozogjunk közben valamit. Hullahopp karikázzunk, szobabiciklizzünk vagy egyszerűen csak járjunk helyben legalább fél órát - hosszabb távon ez is rengeteg pluszban elégetett kalóriát jelent.

Kávézzunk okosan

Ha a kávénkat zsíros tej vagy tejszín és cukor helyett sovány tejjel és édesítőszerrel isszuk, akkor is sok kalóriát spórolhatunk. A legjobbat azonban akkor tesszük a szervezetünknek, ha megpróbáljuk a kávénkat feketén fogyasztani.

Edzőtermi találkozók

Hetente egyszer a kávézás, sütizés helyett érdemes a baráti találkozókat az edzőterembe szervezni. Így a társasági élet sem megy a sport rovására, egyben időt is spórolhatunk magunknak.


Használjuk az aromaterápiát

Az alma, a körte, a banán és a citrusfélék illata segíthet elnyomni az éhséget, illetve az édesség utáni vágyat. Ha úgy érezzük, hogy nassolnánk valamit, próbálkozzunk először az előbbi illatok bevetésével.

Forrás: brightside.me


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!