Orbán Viktor miniszterelnök bejelentése nyomán március 30. óta 108 egészségügyi intézményben kórházparancsnok segíti az intézmény működését és az egészségügyi készletek védelmét. A koronavírus-járvány miatt kirendelt kórházparancsnokok egyik fő feladata az egészségügyi készletek - például gyógyszerkészletek, fertőtlenítőszerek - védelme - jelentette ki Halmosi Zsolt, országos kórházfőparancsnok a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában kedd reggel. Mint hozzátette, a védekezési mechanizmusokat és a vagyonbiztonságot ellenőrizni kell.


Normális, hogy ennyire félünk a koronavírustól?

Száz éve nem volt olyan veszélyes járvány a világon, mint a COVID-19 mostani pandémiája. A vírus az eldugott szegletek kivételével mindenhová eljutott a világon. Nagyon sokan megbetegszenek és sokan meghalnak. Normális, ha félünk, aggódunk vagy rettegünk afertőzésmiatt? Ezt a kérdést boncolgattuk korábbi cikkünkben.

A tájékoztatás szerint több esetben például a kórházi szájmaszkok, fertőtlenítőszerek útját nem lehetett követni. Nem egy intézményvezető feljelentést is tett, így több büntetőeljárás is folyamatban van amiatt, hogy egészségügyi készletek tűntek el a kórházakból - ismertette a vezérőrnagy.


A kórházparancsnokok másik fő feladata a járványügyi szabályok betartatása az intézmény területén. Fontos, hogy azok, akiknek szükséges, meghatározott rend szerint - előszűrést követően, megfelelő védőfelszerelésben - léphessenek csak be a kórház területére. Halmosi Zsolt ezenkívül hangsúlyozta, hogy "egyetlen kis hiba kockázatot jelenthet az intézmény működésére".


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!