Két nap alatt rekordszámú, csaknem 900 egészségügyi önkéntes jelentkezett az új koronavírus elleni küzdelemhez - tájékoztatott az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi). A tárcát vezető Kásler Miklós hétfőn közzétett felhívása nyomán jelentkezett önkéntesek többsége orvostan-, gyógyszerész- és fogorvoshallgató, de végzett orvosok és egészségügyi szakdolgozók is jelentős számban regisztráltak.

Mind több helyen kezdtek az országban védőmaszkok gyártásába, emellett az kormány is folyamatosan rendeli az utánpótlást, hogy az egészségügyi dolgozók védelme biztosított legyen. Fotó: MTI/Varga György

Helyettesítik az idős kollégákat

A segítők közül öten a Szent László Kórházban, húszan a Nemzeti Népegészségügyi Központban látnak el adminisztratív és betegellátási feladatokat, félszázan pedig a járványügyi mintavételekben segédkeznek majd.

A tegnapi 58-ról 73-ra (azaz 15-tel) nőtt az új koronavírussal fertőzöttek száma Magyarországon. Kattintson a részletekért.

A tárca közleménye emlékeztetett arra, hogy Kásler Miklós nyílt levelében a többi között a közép- vagy felsőfokú egészségügyi képzésben részvevőkhöz, a rezidensekhez és szakorvos-jelöltekhez, valamint azokhoz az egészségügyi szakemberekhez fordult, akik nem közfinanszírozott járó- vagy fekvőbeteg-ellátó intézményekben dolgoznak. A miniszter arra kérte őket, hogy önkéntes munkájukkal segítsék a sürgősségi betegellátásban, az alapellátásban dolgozókat. Továbbá arra is, hogy helyettesítsék 65 feletti kollégáikat, hiszen ők a koronavírus-járványban fokozottan veszélyeztetettek.



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!