Az aszcendens az a jegy, amely a születés pillanatában kel fel a keleti horizonton. Hatással van a külsőnkre, és arra is, milyennek látnak minket mások. Megmutatja az illető viszonyulását a szerelemhez, a párkapcsolathoz, melynek témáját a deszcendens fejezi ki.

Aszcendens a Kosban:

Aktív, eredeti személyiség, és nem hagyja, hogy mások uralkodjanak felette. Bátor és gyorsan tanul, nehéz helyzetben is jól érzi magát. A saját útját járja, és főképpen a saját elképzeléseit valósítja meg. Kompromisszumra való képessége kicsi, semmiféle frusztrációt nem visel el. Vigyázzon, ne váljon a saját lelkesedése áldozatává.

Ezzel az aszcendenssel az illető meglehetősen diktatórikus a kapcsolataiban. Általában ön teszi meg az első lépést. Legfőbb törekvése, hogy eljusson a kapcsolat fizikai vagy érzelmi lényegéhez enyelgés és kertelés nélkül. A fizikai előjáték nem olyan fontos önnek, de próbáljon meg nem türelmetlenkedni partnerével emiatt. A Kos-aszcendensű személy mindig kitűnik a tömegből, erős kisugárzásával azonnal magára vonja a tekinteteket. Ami a tartós partnert illeti: olyat keressen, aki csöndesebb, visszafogottabb, hogy ellensúlyozza az ön uralkodó hajlamát.

Mi jellemez az aszcendens szerint?

Aszcendens a Bikában:

Erőssége, hogy kedélyes, szereti az állandó, megbízható dolgokat, remek az ízlése és jó érzéke van a formák iránt. Az érzelmi biztonság létfontosságú a számára, ezt a biztonságot nem veszélyeztetheti semmi. Az otthoni feszültség a máskor oly higgadt személyből hirtelen dühkitörést válthat ki. Erős művészi adottságokkal bír, állhatatos, a szokások rabja, ő az utolsó, aki a süllyedő hajót elhagyja… Dacosan védekezik az új ellen, az élvezetek rabja.

Ez az aszcendens nagyon erős kisugárzást kölcsönöz az illetőnek, szinte mágikus vonzerőt. Bár foglalkoztatja, milyennek látják, megjelenését mégsem csak a külső részletek határozzák meg, lezser, sportos ruhákban éppoly csinos, mint alkalmi öltözékben, ami csak keveseknek sikerül. Inkább a hangulata, mint öltözéke határozza meg, hogy mennyire vonzó éppen. Egy kapcsolat kezdetén az őszinteséget értékeli a legjobban, és valószínűleg untatják az üres udvariassági szabályok. Olyan partner való neki, aki két lábbal áll a földön!

Aszcendens az Ikrekben

Folyton úton van, mindig keres anélkül, hogy pontosan tudná, mire is vágyik… Kíváncsi, sokoldalú, nem hagyatkozik csupán az érzelmeire, racionális szempontokból is mérlegel mindent. Fontos a közös érdeklődés a számára, jó, ha a partner rendelkezik önálló véleménnyel, mert a vita nagyszerűen fűszerezi a kapcsolatot. Olyan, mint egy pillangó, mindenhová elrepül, de csak rövid ideig tartózkodik ott.

Ön ezzel az aszcendenssel hajlamos a változatosságra kapcsolataiban, és több különböző típust is kedvelhet. Egy konzervatív partner, aki mindig csak ugyanazt szeretné, nagyon unalmas lenne az ön számára. Mivel ön leleményes szerető, ezért érzékeny partnerre van szüksége, aki reagálni tud az ön finom játékaira, élénk fantáziájára. Tulajdonképpen a képzelőerő az ön kulcsszava!

Aszcendens a Rákban

Félénk és finom érzésű, ösztönösen reagál, bizalmas környezetében a védettséget keresi. Hajlamos a hagyományok, a rokonság, a tradíció túlzott tiszteletére, nem feled el semmit, gyűjti és dédelgeti az érzéseit, benyomásait, az érzelgősségtől azonban óvakodnia kell. Nem szívesen veszi tudomásul, hogy fel kell nőnie, a gyermeki ártatlanság maszkja mögé bújik. Időnként melankolikus és elmerül az önsajnálatban.

Az ön számára valószínűleg a becsület és a biztonság a kapcsolat alappillérei. Nem rohan meggondolatlanul egy kapcsolatba sem, és ha elkötelezte magát kedvesének, sok csapást és megpróbáltatást elvisel, hogy a kapcsolat működjön, amíg érzi, hogy partnere is mindent elkövet. Probléma lehet viszont, hogy túlérzékeny, minden megjegyzést a szívére vesz. Ahhoz, hogy boldog legyen, a szerelemnek és a szexnek ugyanolyan jelentőséggel kell bírnia a kapcsolatban.

Aszcendens az Oroszlánban

Kimagasló szervezői készséggel rendelkezik. Optimista, mert úgy érzi az élet előnyökkel halmozta el, és ön a szerencse fia. Akaraterő és határozottság jellemzi és egyúttal jóság is. Erősen kifejlett egyéniség, ez kívül-belül megmutatkozik. Önbizalmat sugároz, és nem szereti az olyan győzelmet, mely az ölébe hullik, hódítani akar. A hízelgőknek viszont könnyű dolguk van önnel, annyira igényli a dicséretet, hogy felül az átlátszó bókoknak is… Az Oroszlán aszcendens általában esztétikus megjelenést is jelent, ez pedig természetesen népszerűséget az ellenkező nem tagjai között. A testi szerelem, amit ön keres, játékos. A párkapcsolatában is megmutatkozik nyílt, egyenes természete van, őszinte, természetes bája. Ez tükrözheti belső természetét, de legalább olyan gyakran a vidám, nyílt viselkedés összetettebb, befele forduló személyiséget takar, gyengeségeit ritkán árulja el. Párkapcsolatában megőrzi a szabadságát és önállóságát, de ezt hasonló mértékben biztosítja partnerének is.

Aszcendens a Szűzben

Perfekcionista, elővigyázatos, de praktikus személyiség is, aki mindig meglátja a lényeget. Ügyel az egészségére, a külső-belső tisztaságára, az erkölcsiség nagyon fontos a számára. Alkalmazkodik, ha az életkörülményei úgy határozzák meg, és úgy célszerű. Gyakran sokat kell dolgoznia az önbizalom elérésén, mert túl magasra teszi a lécet, a túlzott önkritikából fakadó lelki konfliktusokon alaposan el kell gondolkodnia.

A szerelemben ez aszcendens nagyon figyelmes partnerré teszi az illetőt. Olyan partnert kell találnia, aki pontosan tudja, mi tetszik önnek és mi nem. Ugyanakkor ön is mindent el fog követni, hogy partnerét felvillanyozza. Arra viszont figyeljen, hogy időnként vigyen egy kis változatosságot az erotika, ne csak a bevált módokat alkalmazza… Olyan partnerrel lesz a legboldogabb, akivel előre megtervezhetik az életüket, aki megbízható, akire számíthat!

Cikkünk folytatása következik!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!