Az Erasmus program keretében, márciusban érkezett Vácra Sheila Tapia Tejedor Valenciából, hogy ott töltse az ápoló képzésének végét jelentő három hónapos záró gyakorlatot.

A VSZC Selye János Egészségügyi és Szociális Szakgimnáziuma és Szakközépiskola fogadta a tanulót és dr. Király Edit ápolási igazgatóval megszervezték a gyakorlatát a Jávorszky Ödön Kórházban. Sheila a három hónap során két hónapot dolgozott a sebészeti osztályon, egy hónapot a gasztroenterológián és néhány napot sürgősségi osztályon.

A kórház munkatárai angolul beszélgettek Sheilával, akinek legtöbb problémája az étkezési kultúra másságából adódott, így mutogatással kérte ki mindig aznapi menüjét. Az ízek többször okoztak neki meglepetést, mivel a bundás kenyér nála otthon például édes, viszont a rizs sohasem. Így a rizsfelfújt igen meglepte.

Egyébként is sokat tanult a magyar kultúráról, gyakorlati helyén pedig a kórházakról. Hihetetlennek tartja a magyar gyerekek türelmét és szabálykövetését, amellyel korábban sosetalákozott.

2019.07.02.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!