Országosan 32 egészségügyi intézmény kapott úgynevezett szülői ágyakat az Állami Egészségügyi Ellátó Központ projektjének köszönhetően; a 42 millió forintból 379 ágyat tudtak szétosztani a kórházak között. Az ajkai Magyar Imre Kórház is kapott az ágyakból.

Tíz új mobil ágyat kapott az országos beruházás részeként az ajkai egészségügyi intézmény. Arról, mekkora segítség is ez a kórház életében, a kórház ápolási igazgatója, Sümegi Józsefné beszélt.

Mint mondta, a kórházban néhány éve már jól működő anyaszállás működik, ahol lehetőséget biztosítanak a gyermekével folyamatosan bent tartózkodó szülőknek a kulturált kórházi környezetben történő elhelyezésre. Az anyaszálló humánus lehetőség, amely biztosítja, hogy a szülő a nap minden percében a gyermeke közelében maradhasson. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központtól újonnan kapott tíz mobil ágy nagyon praktikus, hiszen fotelnek és ágynak egyaránt használható, fertőtleníthető, könnyen mobilizálható. A szülők kényelmesebb elhelyezését biztosítják, ezzel hozzájárulnak a szülők és a gyerekek lelki egyensúlyának megteremtéséhez.

A szakember hozzátette, az orvosok szakértelme mellett az anyukák, apukák jelenléte is segítheti a kis betegek gyógyulását, ezáltal a családtagok is aktív részesei lehetnek a gyógyításnak. A gyermekek többnapos benntartózkodása alatt növeli a biztonságérzetet, ugyanakkor fontos a szülők komfortérzetének fenntartása miatt is.

2019.08.21.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!