Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint pénteken felhős időnk lesz, a Nyugat-Dunántúlt leszámítva helyenként még gyenge eső is eshet, majd délnyugat felől csökken a felhőzet, a csapadék pedig lassanként mindenütt megszűnik. Északkeleten ugyanakkor estig még borult maradhat az ég. A délkeleti szél olykor megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 14 fok között alakul, északkeleten lesz a hűvösebb. Késő estére 4 és 9 fok közé csökken a hőmérséklet.

Pár fokkal hűvösebb lesz, mint hét közben volt. Fotó: iStock

A péntek éjszakába indulók öltözzenek melegen, a legalacsonyabb hőmérséklet ugyanis 1 fok körül alakul, a délkeleti szél helyenként élénk marad, az esernyőt azonban otthon lehet hagyni, mert a felhős ég ellenére sem várható csapadék.

Kirándulásra alkalmas

Szombaton az ország nagyobb részén gyengén felhős, napos időre számíthatunk, hosszabban felhős területek elsősorban északkeleten lehetnek. Csapadék általában nem várható, de reggel az északkeleti határvidéken gyenge eső nem kizárt. A délkeleti, keleti szelet többfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között alakul.

Mínuszba csúszik a hőmérő higanyszála

Éjjel a Dunántúl nyugati negyedén kialakuló alacsony szintű rétegfelhőzet, illetve kisebb területen a köd tartósan megmaradhat, az ország túlnyomó részén ugyanakkor derült vagy gyengén felhős időre számíthatunk, a kevés ködfolt reggelt, kora délelőtt feloszlik. Csapadék nem várható. A délkeleti, keleti szelet többfelé élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és 5, a vasárnapi legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 14 fok között várható.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!