Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), így 3970-re nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Emellett elhunyt 3 újabb krónikus beteg, ezzel 542-re emelkedett a koronavírus-járvány hazai áldozatainak száma - olvasható a koronavirus.gov.hu-n. A legutóbbi áldozatok egyike egy 47 éves nő volt, aki cukorbetegséggel, magas vérnyomással és krónikus vesegyulladással is küzdött. A további 2 elhunyt 76 évnél idősebb volt.

Csillag Vivien ápoló a koronavírussal az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

21-en vannak lélegeztetőgépen

Jelenleg 1183 aktív koronavírus-fertőzött van Magyarországon, 41 százalékuk budapesti. 397-en szorulnak kórházi kezelésre, közülük 21-en lélegeztetőgépen vannak. Közben pedig 2245-en már gyógyultan távozhattak a kórházból. A friss adatok szerint 9693 személy van hatósági házi karanténban, és már több mint 202 ezer koronavírustesztet végeztek el az ország akkreditált laboratóruimaiban.

Tárgyalnak a veszélyhezet megszüntetéséről

Koronavírus: vérből kimutatható, ki lesz súlyos beteg - kattintson a részletekért!

A parlament közben megkezdte a veszélyhelyzet megszüntetéséről és a járványügyi készültség fenntartásáról szóló törvényjavaslatok vitáját. A veszélyhelyzet megszüntetését az teszi lehetővé, hogy a sikeres védekezésnek köszönhetően a tömeges megbetegedéseket el tudtuk kerülni és fokozatosan csökken az aktív fertőzöttek száma. A járványügyi készültség fenntartására azonban még szükség van, hiszen az új típusú koronavírus továbbra is jelen van az országban és fertőz.


Alig akad tanuló, aki visszament volna az iskolába - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!