Hétfőn Telihold van Nyilas jegyében. A remény az optimizmus magasan szárnyal, de derűlátásunk ne homályosítsa el a józan gondolkodásunkat. Az utazás, a hit, hogy felfedezzünk valami újat, a kulturális kérdések ilyenkor átlag felett foglalkoztatnak bennünket. Erős kényszer hajt bennünket az intellektuális értelemben vett előre jutásra. A nyughatatlanság és hogy gyakran félvállról vesszük a dolgokat, az is megfigyelhető ez idő tájt.

Ezen a napon a Mars konjunkciót, azaz együttállást alkot a Merkúrral, ilyenkor hajlamosak vagyunk türelmetlenül sietni úti célunk felé, figyelmetlenebbek, kapkodóbbak lehetünk az úttesten vezetés közben az átlagosnál. Kommunikációban kíváncsiak, lelkesek, energikusak, és versenyképesek vagyunk. Nagyon tudjuk élvezni a mentális játékokat, a vitát és a provokatív szópárbajokat. Néha azonban túl intenzíven, esetleg agresszíven fejezzük ki magunkat és nem adunk semmit mások véleményére, ez megnehezíti a többiek dolgát, hogy egészséges párbeszéd alakuljon ki közöttünk. Elménk ilyenkor nagyon energikus, és villámgyors, de fennáll a veszély, hogy meggondolatlanul cselekedjünk.

Hétfőn megkezdi a Halak jegyében a Neptunusz a hátráló mozgását, aki az illúzió nagy mestere, erre az időre átmenetileg elveszíthetjük az inspirációinkat vagy az álmainkat. (Erről itt írtunk részletesen.) Fokozza a kollektív érzékenységünket, feltárja azokat a durva tényeket, amiket a múltban igyekeztünk elkerülni. Kerüljük ebben az időben a függőségi szereket, és azon emberek társaságát, akik elveszik az energiánkat. A Neptunusz hátráló mozgása ellen úgy tudunk védekezni, ha kiegyensúlyozzuk életfilozófiánkat, és jobban strukturáljuk életünket.

Ezt hozza a hét az asztrológus szerint!

Kedden a Merkúr szembenállást alkot a Szaturnusszal, most komoly gondolkodásra vagyunk beállítva, sőt el is uralkodhat felettünk a pesszimizmus, koncentráljunk arra, hogy pozitív választ adjunk a kihívásokra. Ne legyünk merevek és kompromisszum-képtelenek, különben könnyen kapcsolatok nélkül találhatjuk magunkat. Légzőszervekkel előfordulhatnak kisebb problémák.

Szerdán a Mars szembenállást alkot a Plútóval, ebben az időben küzdőszellemünk felerősödik, és erős és független szellemünk irritálhatja a többieket, úgy érezhetik mások, hogy védekezniük kell velünk szemben. Az energiánk nagyon intenzív lehet, ne nyomjuk el ezt az erőt, csak tartsuk kordában. Előfordulhatnak hatalmi harcok a munkahelyünkön, vagy máshol is, próbáljunk meg együttműködni másokkal egy közös cél érdekében, és így biztosak lehetünk a sikerben. Ha szabadjára engedjük nyers erőinket, másokat is veszélyeztetünk, és bőséges energiánkat magunk ellen is fordíthatjuk, kerüljük el a veszélyes helyzeteket, embereket. Ez a konstelláció szexuális mágnesességet kölcsönözhet nekünk és intenzív szenvedélyt nyújthat vágyaink eléréséhez.

Csütörtökön a Merkúr szembenállást alkot a Plútóval, ez a kommunikációnkat kissé feszültté teheti, mert fejünkbe veszünk néhány elgondolást és úgy érezzük, hogy ezt másoknak is kötelező magukévá tenni. Éles szemünk ilyenkor mindent észrevesz, tehát kutató tevékenységre alkalmas a mai nap, mindazonáltal ne dolgozzuk annyira megszállott módon. Lehetőleg vigyázzunk az egészségünkre, ha kell, változtassunk étrendünkön.

Pénteken belép a Nap a Rák jegyébe, ennyi megpróbáltatás után ez nagyon üdítőleg hat ránk, érzelmeink felfokozódnak, és szívesen töltjük az időt családi körben. A Rák jegy birodalma a család és az otthon, amely most nekünk is több védettséget nyújt a megszokottnál. Ilyenkor jobban hozzáférünk a lelkünkhöz és fokozottabban odaadók tudunk lenni, ösztönösebben cselekszünk és megnyitjuk szívünket a többi ember előtt. Hajlamosabbak vagyunk a romantikára, és az érzéketlenség legkisebb jelére is magunkba húzódunk. Fantáziánk megnövekszik, és az intuícióinkra hagyatkozva tudunk a legjobban működni a világban.

Vasárnap a Vénusz szembenállást képez a Jupiterrel. Ez a konstelláció rengeteg mulatságra ad alkalmat, buli a buli hátán, ha a nyaralásunkat tudjuk a jelenlegi időszakra tervezni, akkor csodálatos és felejthetetlen napokat tölthetünk barátainkkal. Rengeteget pihenhetünk, szórakozhatunk, az élvezet garantált. A szokásosnál játékosabbak leszünk, remek időszak a szerelmi életre, vagy a flörtölésre. A társaságban töltött idő mindenféle kellemes élményhez hozzájuttat, ha új szeretőt keresünk, hajlamosak vagyunk kevésbe válogatósak lenni. Élelmiszerrel, italokkal, alkohollal kapcsolatosan jobb, ha mértéktartóak vagyunk, mert ez a fényszög az önfegyelem hiányát jelzi. Hajlamosak vagyunk ilyenkor tovább nyújtózkodni, mint ahogy a takarónk ér, és úgy gondoljuk, ráérünk holnap is fizetni. A munkát jobb, ha kerüljük, mert úgy sincs hozzá semmilyen motivációnk.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!