Vonalak

Életvonal

Az életvonal a hüvelykujjat veszi körül, és leolvashatjuk róla a vitalitást, az egészséget, az érvényesülés-képességét. Hossza nem annyira az élettartamot, sokkal inkább a szívósságot jelképezi.

Ha az életvonal hosszasan a fejvonallal párhuzamosan halad, zárkózott személyiségről beszélhetünk, ha viszont attól távol fut, hirtelen haragú, kockáztató, akár kegyetlen is a személy. Amennyiben szélesen ível ez a vonal, makkegészségre és kötélidegzetre következtethetünk. A vékonyság a legyengült fizikai állapotról árulkodik, a vonal átmetszése sorsfordulatot, életveszélyt jelezhet.

A Sorsvonal felfedi, hogyan alakul az életünk

Fejvonal

Ez a vonal jelképezi az értelmi képességeket, az önkontrollt, a lelkierőt. A mutatóujj és a hüvelykujj közül indulva végighalad a tenyéren, és amennyiben tiszta, egyenes és jól kirajzolt, gyors észjárásra, ítélőképességre és kitűnő memóriára következtethetünk.

Amennyiben a fejvonal közel van az életvonalhoz, bátor és becsvágyó az illető, ha távol esik tőle, akkor inkább meggondolatlan és hiú. Ha keresztezi a szívvonalat, szerelmi bánatra számíthatunk. A hullámos fejvonal mögött ingatag, taktikus személyiség rejlik, a szakadozott vonal pedig beletörődő személyiségre utal.

Szívvonal

A kisujj alatti Merkúr-dombról ered és egyesen fut a mutatóujj Szaturnusz-dombjára. Szerelemvonalnak is nevezik, mert tükrözi az érzelemvilágot, a gyengéd vonzalmakat. Akinél töretlen, rózsás és egy vagy két elágazású ez a vonal, megbízható, melegszívű, becsületes.

Ha a szívvonal a Szaturnusz-dombon végződik, szorgalmas személyről van szó, akinek nincs sok szerencséje. Amennyiben ez a vonal rövid, búrkomorságra gyanakodhatunk, ha széles és mérsékelten hosszú, szenvedélyességre, ha pedig ágas-bogas, labilitásra. Akinek hiányzik a szívvonala, számító, egoista, és súlyos szervi betegsége is lehet.

Sorsvonal

A csuklóvonaltól indul és a középső ujj dombjára fut fel ez a vonal, amely a sors alakulását szimbolizálja. A jól kirajzolt, kettős sorsvonal duplán előnyös, a színtelen, rossz rajzolatú viszont kétszeresen előnytelen.

Ha a sorsvonal rövid, az illető nem jut el a kitűzött célig, ha kettős, kígyózó vonalból ered, akkor betegség teszi nehézzé az előrejutást. Amennyiben felmegy a Jupiter-dombra, sikeres lesz az érvényesülés, míg ha a Mars-dombon végződik, gondterhelt élet várható. A törés a nagy változásokat jelöli, például házasságot vagy válást.

Dombok

Vénusz-domb

A hüvelykujj alatti párna a szerelmet, az örömet, a vidámságot jelképezi, így ha ez a terület jól fejlett, melegszívű, várhatóan hosszú életű személyről beszélünk. Amennyiben a domb sima, az szenvedélymentességre utal, míg a finom vonalkák a tökélyre fejlesztett szerelmi képességeket jelölik. Akinek túl fejlett a Vénusz-dombja, hajlamos a beképzeltségre és a nassolásra, akinek telt, de lágy, az gyengéd, nemes lelkű és ellenálló a betegségekkel szemben.

Jupiter-domb

A mutatóujj alatti területhez tartozik a siker, a hatalom, a bölcsesség, a vezetőképesség. Ha ez a terület normálisan fejlett, aktív, rokonszenves az illető, aki szereti a nagy társaságot és a finom ételeket. A túlfejlett domb a nagyzolásra, szűklátókörűségre, számító hajlamra enged következtetni, míg a lapos domb közönyösségre, önzésre és lustaságra.

Szaturnusz-domb

A küzdelem megjelenítője a középső ujj alatt található Szaturnusz-domb, amely ha közepes méretű és sima, állhatatos, elmélyült gondolkodású, sikeres emberrel állunk szemben. A túlfejlett domb a bizalmatlanságra, a makacsságra utal, ellenben a lágy domborulat mögött önmegtagadó, kedélytelen ember áll. Ha teljesen hiányzik ez a domb, sivár, monoton élet vár a személyre.

Apolló-domb

A gyűrűsujj alatti terület szimbolizálja a tudományos érdeklődést és a művészi hajlamot. Itt tükröződik céljaink beteljesülése, éppen ezért ha ez a rész sokkal fejlettebb, mint a többi domb, akkor stréber, törtető személyiség áll mögötte. Ha normálisan fejlett, az a művészetek iránti fogékonyságról tanúskodik, míg a nagyon kidudorodó domb a gyors felfogás, de gyakran a hencegés, a zsarnokság és a kapzsiság jelképe is.

Merkúr-domb

A tudás és az intelligencia lakhelye a kisujj alatti domb, amelynek teltsége értelemre, bőbeszédűségre, jó humorra utal. Akinek jól fejlett, az talpraesett, alkotószellemű, akinél még ennél is erőteljesebb, az dörzsölt, agyafúrt és szélhámosságra hajlamos. Ha teljesen hiányzik ez a domb, abból ekölcstelenségre következtethetünk.

Mars-domb

A Merkúr-domb alatt található dombocska árulkodik a férfiasságról, az elszántságról. Amennyiben nagy ez a terület, bátor, határozott személyről van szó, ha kicsi, de normálisan fejlett, akkor nemes lelkű, jóindulatú emberről. Extrém erős Mars-domb utal a kíméletlenségre, bosszúállásra, ám a laposság éppen a gyávaságot, a zárkózottságot jelöli.

Hold-domb

Az intuíció, a tudatalatti lakhelye a Mars-domb alatti Hold-domb, amely tükrözi a fantáziát, a művészi hajlamot, az utazási kedvet is. Akinek alul erős, felül lapos ez a domb, a képességeit pénzre váltja, akinek mindenütt erősen fejlett, az romantikus, hisz a természetfölöttiben és igényli a gyöngédséget.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!