Hétfőn a Vénusz kvadrátba kerül a Neptunusszal, amely sajnos egész héten érezteti a hatását. Mivel a Vénusz a szerelmet, művészetet és a pénzügyeinket képviseli, el tudjuk képzelni, hogy a Neptunusz, amii az illúzió nagy mestere, milyen kárt tud nekünk okozni. Szerelmi csalódásaink abból adódnak, hogy az illetőt idealizáltuk, és most kiderül róla, hogy mégsem tökéletes, mint ahogyan mi sem vagyunk azok, és ez óriási rombolást okozhat önképünkben. Fontos lenne felismerni, hogy a csalódás a túlzott elvárások következménye, egyébként, hogy visszanyerjük önbizalmunkat mi is követhetünk el nem éppen etikus lépéseket. A szilárd alapokon nyugvó kapcsolatok könnyedén átvészelik ezt az időszakot, de azért jó tudatában lenni, hogy a Neptunusz játszva okozhat félreértéseket. A pénzügyekkel kapcsolatosan is helyes, ha most nagyon tisztességesen járunk el, és mi sem adunk senkinek kölcsönt. Ilyenkor fogékonyabbak vagyunk a depresszióra, fertőzésekre, gyógyszerek és függőségi szerek használatára.

Ezt hozza a hét az asztrológus szerint

Kedden a Nap konjunkciót alkot a Merkúrral, ez okozhat a nagy homályban egy kis tisztánlátást és az érvényesülési vágyunkat is elősegíti, pláne azért, mert az óvatos föld-elemű Bika jegyében jön létre, ami gazdaságilag nagyon megfontolt. Hatása csak néhány napig tart.

Szerdán a Hold a Mérleg jegyéből kvadrátot alkot a Jupiter-Plútó konjunkcióval, eltúlzott és felesleges vitákat okozhat a párkapcsolatokban, könnyen megbántódhatunk olyan helyzeteken, amelyet magunknak kreálunk, vagy nem is léteznek. Szerencsére hatása csak egy nap.

Csütörtökön Telihold lesz a Skorpió jegyében, szükségessé teszi, hogy érzelmeinkben elmerüljünk, a felszínes kapcsolatok most nem elégítenek ki bennünket. Ha úgy érezzük, hogy a partnerünk nem az értékünk szerint kezel bennünket, harcos napjaink lehetnek. A Telihold által megismerhetjük saját természetünk vad oldalát, amelyet nagyon szenvedélyesen fejezhetünk ki. A megbízható kapcsolatokat, ahol igazi szeretet van, még jobban elmélyíti a pszichét megvilágító Skorpió-telihold, melynek a Neptunusztól kapott trigon nagy segítségére lehet vágyai romantikus kifejezésében.

Pénteken a Merkúr szextilt alkot a Neptunusszal, ekkor ösztönösen megérezzük mások gondolatait. Mentális tulajdonságaink képzelőerővel és inspirációval keverednek, ez a konstelláció nem jár józansággal és néha el is merülhetünk a saját álmaink világában, amelynek romantikus felhangja lehet. Alkalmas időpont az alkotásra, például vers vagy meseírásra, az intellektus és a képzelőerő pozitív módon nyilvánul meg.

Szombaton a Szaturnusz megkezdi a hátráló mozgását a Vízöntő jegyében, ahová március végén lépett át. Ez egy rendszeres ciklus, amely négy és fél hónapig tart. Ebben az időszakban a múlt sajnos túlságosan nagy súllyal nyomaszt bennünket és akadályoz az előrehaladásban, akkor dolgozhatunk vele a legeredményesebben, ha megpróbáljuk észrevenni, hogyan tükröződnek régi tapasztalataink a saját belső élményeinkben. A Szaturnusz retrográd mozgása mindig a kötelességtudat és a felelősségvállalás területein tesztel bennünket.

Vasárnap a Nap szextilbe lép a Neptunusszal, hatása nagyon finoman jelentkezik, kikapcsolódásra, nyugalomra, versolvasásra vagy egy romantikus-nosztalgikus film megnézésére alkalmas nap.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!