Melegfronti tünetekre számíthatunk

Hétfőn nem érvényesül fronthatás, de pár fokot melegszik az idő, így a melegfrontra jellemző tünetek léphetnek fel a fokozottan érzékenyeknél - írja a Meteo Klinika. Ha magunk is érintettek vagyunk, tompábbak, aluszékonyabbak lehetünk a megszokottnál, illetve tartósabban is tapasztalhatunk fejfájást, migrént, de intenzív tünetekre még nem kell számítanunk.

Fáradékonyságot hozhat a hét első napja. fotó: 123rf

Keringési és vérnyomás panaszok jelentkezhetnek

A helyenként még továbbra is változékony idő miatt továbbra is felléphetnek keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás. Az légmozgás több helyen erős marad, így ha érzékenyek vagyunk a szélre, nehéz napra számíthatunk, stresszesek, fejfájások lehetnek.

Ne hagyjuk otthon az esernyőt

Csapadék csupán lokálisan várható záporok, zivatarok formájában, így az időjárás alapvetően kedvez a szabadtéri tevékenységeknek, de az esernyőt ne felejtsük otthon. Az egyre több napsütésben javul a hő-és komfortérzetünk, érdemes pár órára kimerészkednünk a levegőre is. Az UV-sugárzás a napos időszakokban eléri az erős fokozatot, ezért használjunk fényvédő krémet.


A pollenterhelés újra nő, így ha allergiával küzdünk, érdemes kerülnünk a tejtermékek fogyasztását, és sűrűbben kezet és hajat mosnunk. A közlekedést az erős oldalszél és a helyenként kialakuló csapadék nehezíti.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!