Szombaton hidegfront alakítja időjárásunkat, amely hatására kínzó, görcsösfejfájásléphet fel, ingerlékenyebbé, nyugtalanabbá válhatunk - írja a Meteo Klinika. A görcsös fejfájás mellett más izomgörcsök is jelentkezhetnek, egyes kismamáknál korábban beindulhat a szülés. A szív- és keringési rendszer panaszaival élőkre is nehéz nap vár, a hirtelen változások nagyon megterhelőek: vérnyomás-ingadozást, szédülést, rosszullétet okozhatnak. Napközben lehetőleg kerüljük a megterhelő feladatokat.

A szív- és keringési rendszer panaszaival élők rosszul is lehetnek. Fotó: iStock

A Tiszántúlon ezzel szemben marad a meleg, a hőmérséklet értékei közel 10 fokkal az átlagos felett alakulnak. A fokozottan érzékenyek melegfrontot jellemző tüneteket tapasztalhatnak, de intenzív panaszokra nem kell készülni. A légszennyezettség jellemzően alacsony, az ország nagy részén elfogadható a levegő minősége - csak a nagyobb városokban, elsősorban északkeleten és délnyugaton lehet egészségtelen a levegő.

A közlekedők esőre, záporokra számíthatnak. A csapadéktól nedves útburkolat csúszóssá válik, rendkívül megnövekszik a féktáv. Az utakon sok lesz az ingerült sofőr, a figyelmetlen gyalogos, legyünk a szokásosnál is óvatosabbak és körültekintőbbek!ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!