Valódi nevén Thomas Neuwirth (1988. november 6. -) osztrák transzvesztita énekes, a 2014-es Eurovíziós Dalfesztivál nyertese. Szülei panziótulajdonosok, fiuk Tom, pedig a Graz-i Divatintézetben tanult.

2006-ban részt vett egy osztrák televíziós tehetségkutató versenyen, ahol második helyen végzett. 2011-től viseli művésznevét, Conchitát, amelynek eredeti jelentése: tökmindegy, azért választotta ezt a nevet, mert véleménye szerint mindegy, hogy valaki honnét jön és hogy néz ki.

Conchita Wurst horoszkópja

Elmondása alapján azért találta ki ezt a provokatív megjelenésű figurát, hogy felhívja a figyelmet a tisztelet és a tolerancia fontosságára, mert szeretné, ha a felnövekvő nemzedéknek könnyebb életük legyen, mint neki volt. Már kisgyermekként is érezte más, mint a többiek. Mint egy interjúban elmondta, családjának nem volt könnyű elfogadni a másságát, de végig mellette álltak. Az iskolatársai azonban nem voltak ennyire elfogadók… Melegségét nyíltan felvállalja, és azt hirdeti, mindenkinek joga van úgy élni, ahogy akar, egészen addig, amíg ezzel nem bánt másokat.

A szokatlan külsejű, a másság elfogadását hirdető Conchita a 2014-es Dalfesztiválon a tizenhárom országtól a maximális pontszámot begyűjtötte. Bár az oroszok úgy nyilatkoztak, hogy a dalverseny a "szodómia melegágya lett".

Wurst úgy nyilatkozott magáról, hogy nem tartja magát transzvesztitának, ő csak egy meleg fiú, aki szeret női szerepbe bújni, és hogy nőnek öltözve, és férfiruhában is jól érzi magát, szíve pedig már évek óta foglalt. A szakállas nő hozzá is ment egy táncos férfihoz, csakhogy a benne élő férfi egy egészen más férfiba szerelmes, akinek kilétét nem akarja felfedni.

Annyit azonban még elárult a szerelmi életéről, hogy felvállalt párja férfiként ismerte meg. Miután tudomást szerzett a Tomban élő díváról, meglepődött ugyan, de elfogadta a helyzetet.

Conchita igazi átváltozó művész, volt, hogy szőkére festette a haját, aztán úgy tűnt, hogy visszaváltozik pasivá és férfiruhákat hordott, de most ismét stílust váltott, ás bár épp kopasz, de füstös sminkben és estélyiben pompázott a bécsi operabálon.

2018-ban Wurst nyilvánosságra hozta, hogy HIV pozitív, melyet már néhány éve kezeltet. Az Instagramon keresztül tudatta rajongóival, hogy kénytelen volt ezt elmondani, mivel egy korábbi barát megfenyegette, hogy a világ elé tárja betegségét.

Conchita aszcendense a sokoldalú Ikrek jegyébe esik: szívesen hoz létre kapcsolatot, szórakoztató és találékony. Az érzelmi indíttatásait általában racionalizálja. Sokszor tanácstalan, mert mindig valami újat keres. A mély érzelmektől való félelmében a szétszórtságba és az elutasításba menekül. Rendszerint összekuszálja a dolgokat, és úgy tűnik, élvezi, ha már senki nem ismeri ki magát a dolgain. Csűri-csavarja a szavakat, sokszor állhatatlan, ravasz, cinikus és kétszínű.

Uralkodó bolygója, a Merkúr a tabudöngető Skorpió jegyében van, vakmerően, félelem nélkül olyan mélységekbe merül, amelyeket senki más nem akar megpróbálni, és még csak nem is mások elismeréséért teszi ezt, az teljesen hidegen hagyja. Néha elsötétülhet felett az ég, mert hajlamos a hamisra összpontosítani, hogy célját elérje. Intelligenciája abszolút ösztönös, stratégiája sajátos. Bármit szeret, ami kihívást jelent az agyának, és az összefüggések érdeklik a legjobban.

A Holdja és a Vénusza a művészetekért felelős Mérleg jegyében helyezkedik el, megpróbálja kevésségével, csiszoltságával lenyűgözni a környezetében lévő embereket. Ha megbántják, először csak csendben neheztel, de a Skorpió alaptermészete miatt (nemes?) bosszút forral. A Mérleg jegye miatt inkább bájjal, mint agresszív magatartással éri el, azt, amit szeretne. Képes a hűvös viselkedésre, és hajlandó a kompromisszum érdekében tárgyalni. A művészetért és a divatért rajong.

A Mars a vakmerő Kos jegyében jár, ez igazolja hajlamát a polgárpukkasztásra. Így teljes a kép: nem veszi figyelembe más emberek nézőpontját, ízlését, hanem a saját törvényei szerint él. Általában egy lépéssel meghaladja a korát, ez jelentkezik az úttörő tevékenységében, élvezi a kihívásokat. Izgalmas lehet vele kapcsolatban lenni, ám nehéz lehet vele maradni.

Conchita Wurst horoszkópjában találunk egy Nap-Plútó konjunkciót a meg nem alkuvó Skorpió jegyében, aki vágyik a titkok megszellőztetésére és eközben a veszélyektől sem riad vissza. Bátran beszél arról, amiről mindenki hallgat. Cinikus, fanatikus és minden cselekedete saját hatalma fokozását jelenti. Rendkívüli lelki erőkkel rendelkezik, belepusztul saját hatalmának kísértéseibe. Szélsőségesen kiszolgáltatott saját érzelmei merész ingadozásainak. Egy Skorpiónak hatalmas lelkiereje van, amelyet gyógyítással vagy segítéssel mások javára tud fordítani, de ezzel az erővel függővé is tudja tenni magától a másik embertársát. Ezért e hatalom felelősségteljes kezelése kiemelkedően fontos témája e konstellációnak.

A Plútó horoszkópunkban olyasmire utal, ami fejletlen bennünk és ki akar robbanni belőlünk, olyan valamiről van szó, ami nem tudott szabadon fejlődni, és az "árnyék" plútói dimenzióját a tehetetlenség jellemzi. A felszín alatt kell maradnia. A mitológiában, amikor a három testvér osztozkodott a zsarnok öreg Szaturnuszt legyőzve, Plútó húzta a legrövidebb szalmaszálat. Ez azt jelenti, valamiben a legrövidebbet húzzuk, addig amíg tehetetlenségbe süppedünk, amíg nem teszünk ez ellen, mert még nem elég érett a cselekvéshez a személyiségünk - de lassan a helyükre kerülhetnek a dolgok… Ne feledjük, a Plútó nekünk dolgozik és nem fordítva, a legfontosabb, hogy türelmesen várjunk. Amikor már kikristályosodott a probléma, és tisztán látunk ezzel kapcsolatban, akkor szabadulhatunk fel a hatása alól.

A Nap-Plútó szereti konstellációnak a célja mindazon korlátok ledöntése, amelyek gátoljánk önvalónk kiteljesedését. A Nap-Plútó konjunkcióval megvan az a lehetőségünk, hogy szinte újjászületünk, amikor felismerjük, milyen nagy képességekkel vagyunk megáldva, amint megnyitjuk magunkat egy jóval tágabb dimenzió felé! Ebben a konstellációban van valami vad elevenség, ahogy erőre kapunk, kiemelkedünk, és elkápráztatjuk a világot. A Plútó imádja a gőzerővel történő kiáradást, amikor a felgyülemlett kreatív erők többé már nem tarthatók vissza semmivel sem. E planétapáros mindig kész a nagy kiállásra, bemutatókra, és minél nagyobb a show, annál jobb…


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!