Kínában az ún. holdévek alapján számítják ki a horoszkópot. Lássuk, ezen rendszer szerint milyen változások várhatók a február 5-én elkezdődött Disznó évében (erről korábban itt írtunk), és mit jelent ez az egyes csillagjegyek számára!

A kínai asztrológiában a Disznó a jólét szimbóluma: ez az esztendő a magánéletben harmóniát, nyugalmat, derűs együttlétet ígér, a karrier és a pénzügyek területén pedig lehetővé teszi a stabilitás megteremtését. Idén mindannyiunkra jellemző lesz az energikusság és a derűs gyakorlatiasság. Komoly üzleti esélyeket ígér ez az esztendő, és ha kellően szemfülesek vagyunk, lecsaphatunk ezekre a vissza nem térő lehetőségekre. Persze adódnak nehézségek is, de idén könnyedén felülemelkedünk az esetleges kudarcokon, így hosszú távon kedvező fejleményeknek örülhetünk. A Disznó békés típus, azért aztán 2019-ben nekünk sem esik majd nehezünkre megbocsájtani - jóval kevesebb magánéleti krízissel kell számolnunk, mint az előző években.

Ami a veszélyeket illeti: a Disznó jegye negatív aspektusában a lustaságot és a mértéktelenséget jelképezi, ezért idén fokozottan ügyeljünk arra, hogy mindenben kerüljük a túlzásokat!

A Disznó éve gyarapodást ígér az élet minden területén

Mit mutatnak a számok?

A Disznó a 12. jegy a kínai zodiákusban. A numerológia szerint ez a szám a 3-as energiáit képviseli (1 2 = 3), ami a kínai szimbólumrendszerben a növekedéssel, virágzással analóg.

Patkány

A jegy szülötte diplomatikus, kedves személyiség, könnyen megszeretteti magát, szívesen beszélget és ismerkedik. Céltudatos és ambiciózus, csavaros eszének köszönhetően jól érvényesíti az akaratát. Hajlamos azonban a pletykálkodásra, intrikálásra, ezért óvakodnia kell attól, hogy visszaéljen mások bizalmával! Kiváló üzleti érzékének köszönhetően bármilyen körülmények között megtalálja a boldogulás útját.

Karrier

Sok új lehetőséget hoz önnek az új esztendő, de a sikert nem adják olyan könnyen, mint 2018-ban, a Kutya évében. Idén több olyan ismeretséget is köthet, ami hosszú távon a javát szolgálja, olyan emberekkel hozhatja össze a sors, akik később támogathatják a céljai elérésében. Az év során adódhatnak helyzetek, amikor bizonyítania kell a rátermettségét, de eközben olyan tapasztalatokkal gazdagodik majd, amelyek a jövőben még erősebbé és határozottabbá teszik.

Szerelem

A szenvedély uralja ezt az évet, több érdekes fordulat várható a magánéletében. Bár mindent elkövet, hogy függetlenségét megőrizhesse, valaki ügyesen behálózza, és mire feleszmél, már az összeköltözést tervezgetik… Ha már régóta párkapcsolatban él, idén egy váratlanul felbukkanó rivális teheti féltékennyé. Bízzon jobban a párjában!

Egészség

Munkája során sok stressz éri, jó lenne, ha a feszültséget sporttal vezetné le. Bár egyébként nem annyira kedveli a kitartást igénylő mozgásformákat, most nem ártana rendszeresen eljárna futni vagy úszni.

Bivaly

Felelősségteljes, megbízható személyiségként képes kitartóan küzdeni az álmaiért, ezért általában el is éri, amit tervezett. Békés természet, azzal azonban ki lehet hozni a sodrából, ha valaki befolyásolni, manipulálni akarja… Ilyenkor megmutatja a harcias oldalát! Rendkívül fontos számára az igazság, aminek általában hangot is ad: emiatt sok tisztelője és néhány ellensége is akad.

Karrier

A jegy szülötte azt fogja tapasztalni, hogy időnként nekilódul a szekér, máskor meg nehézkesen haladnak az ügyei. Összességében azonban kedvező évre számíthat a karrier területén! Fontos, hogy a szokásosnál rugalmasabban reagáljon a változásokra, és időnként hagyja magát sodortatni az árral…

Szerelem

Az új esztendő sok romantikát ígér önnek! Ha még egyedülálló, a sors egy olyan személyt sodor az útjába, aki lehengerli szenvedélyességével és humorával. Ha kapcsolatban él, az előző év viharai elcsitulnak a párkapcsolatában, és az otthona ismét a nyugalom és béke szigete lesz.

Egészség

Szánjon több időt a kikapcsolódásra! Ön a dolgos hétköznapok közepette hajlamos megfeledkezni szervezete jelzéseiről, pedig kisebb egészségügyi panaszai arra utalnak, hogy több pihenésre lenne szüksége. Idén térjen át kiegyensúlyozottabb életvitelre: sportoljon rendszeresen, és figyeljen oda az étrendjére is.

Tigris

Impulzív, ösztönös, spontán természet, meglehetősen rejtélyes és kiszámíthatatlan. Döntéseiben az intuíciója vezérli, ezért a külvilág számára időnként érthetetlenek a választásai. Okos, céltudatos, könnyen átlátja az összefüggéseket. Nagy lelkesedéssel veti bele magát feladataiba, ám hamar ráun az egyes tevékenységekre, gyakran félbehagyja, amit elkezdett. A kötöttségeket rosszul viseli, nemcsak a munkát illetően, hanem a szerelemben is.

Karrier

A saját magában rejlő lehetőségekre kell koncentrálnia! Az idei év jelentős időszaknak ígérkezik, szakmát vagy munkahelyet válthat, ha elégedetlen a jelenlegivel. Feljebb léphet a ranglétrán, de csak akkor, ha valóban hisz önmagában és a képességeiben. A magabiztos fellépés most elengedhetetlen a sikerhez!

Szerelem

Sok kísértés éri idén, nehéz lesz nemet mondania… Ne tegye kockára a meglévő kapcsolatát, mert a friss románc nem ígérkezik tartósnak! Ha egyedülálló, beköszönthet életébe a szerelem, de előtte még túl kell tennie magát néhány csalódáson. Az év második felében azonban megismerkedhet az igazival!

Egészség

Jól bírja majd a terhelést, de fokozottan figyeljen oda a vitaminbevitelre és a regenerálódás lehetséges módjaira. Kiránduljon sokat, látogasson el rendszeresen egy termálfürdőbe, nyárra pedig tervezzen be két hét egybefüggő pihenést!

Nyúl

Kedves, békeszerető természet, csendes, kissé befelé forduló alkat. Bár nem szeret vitatkozni, azért nem tér ki a konfliktusok elől, viszont a félreértéseket, ellentmondásokat igyekszik azonnal tisztázni. Nem szeret feltűnősködni, inkább meghúzódik a háttérben, majd mindenkit meglep éleslátásával, váratlanul elejtett okos megjegyzéseivel. Remek üzleti érzékének hála könnyen érvényesül.

Karrier

Külföldi munka lehetősége a láthatáron, de az is lehet, hogy egy külföldi érdekeltségű cégnél talál magának új, jobb pozíciót. Anyagi szempontból mindenképp megéri majd a váltás… Az új befektetései lehetőségekkel azonban legyen óvatos: bármibe belevághat, de előtte gondosan tisztázzon minden részletet!

Szerelem

Vonzereje felerősödik, 2019-ben sokan csapják majd önnek a szelet. Ha párt keres, most lesz lehetősége az ismerkedésre. Figyeljen oda arra, hogy ne zárkózzon el senki elől csupán azért, mert első pillantásra az illető nem felel meg az elvárásainak. A szerelem területén ugyanis kellemes meglepetések érik majd az új évben!

Egészség

Csak annyit vállaljon, amennyit tényleg bír, ne terhelje túl magát! Fontos, hogy idén meg tudja húzni a határait, és mondjon bátran nemet, ha valamit már soknak érez. Idén a gasztronómiában különös élvezetet talál, szívesen főzőcskézik, kikapcsolja ez a tevékenység.

Kínai horoszkóp 2019

Sárkány
Nagyvonalú, jólelkű, de temperamentumos természet. Rendkívül szívós alkat, energiái szinte kimeríthetetlenek. Igazságos és éles eszű, emiatt kiváló vezetővé válhat. Előfordulhat azonban, hogy elbizakodottá válik, ekkor rossz döntéseket hoz. Nem szabad kapkodnia, és attól is tartózkodjon, hogy ítéletet mondjon mások felett… Ha megbántják, sokáig nyalogatja a sebeit, nehezen lendül túl a sérelmeken.

Karrier
Idén képes lesz megvalósítani az elképzeléseit! Rendkívül pozitív fejleményeket tartogat önnek 2019, végre learathatja munkája gyümölcsét. Olyan ügyekkel is dűlőre juthat, amik már régóta nyomasztják, vagy amiket idáig kénytelen volt halogatni. Ha állást keres, illetve szakmát szeretne váltani, most ebben is sikeres lesz. Pénzügyileg nyereségesen zárhatja az évet.

Szerelem
Párkapcsolatát harmonikusnak érzi ugyan, erősen fűti a kalandvágy, és szívesen flörtöl másokkal. Ez az ön esetében örök probléma, amit a párjának el kell fogadnia, de 2019-ben az eddigieknél is több konfliktust okozhat túlfűtöttsége. Ha egyedülálló, számos lehetősége adódik arra, hogy viszonyt kezdjen valakivel. A tartós kapcsolat már nehezebb kérdés… A nyári hónapok viszont ezt is elhozhatják!

Egészség
Vigyázzon, ne égesse két végén a gyertyát! Bár rendkívül erős a szervezete, ha túlhajszolja magát, az krónikus egészségügyi panaszokat okozhat. Vérnyomásproblémák is jelentkezhetnek a túlzott stressz hatására.

Kígyó
Filozofikus, intellektuális alkat, érdeklődése szerteágazó, de szívesen el is mélyed egy-egy témában. Kevés, ám annál jobb barátja van, akik osztják a világról vallott nézeteit. Életútja éles váltásokkal tarkított, tapasztalatai miatt az új helyzeteket is bölcsen, higgadtan kezeli. Szexuális kisugárzása erős: nem kedveli a harsány csábítást, inkább visszafogott eleganciájával, rejtélyességével hódít.

Karrier
A tavalyi a változás éve volt az ön számára, idén pedig sikerre viszi az akkor elindított terveit. Önnek szüksége van a biztos egzisztenciára, no meg a támogató hátországra… 2019-ben párjával új vállalkozásba kezdhetnek, ami a pénzügyi helyzetüket is fellendíti. Arra viszont nagyon ügyeljen, hogy kellő bizalmatlansággal kezelje a távolabbi ismerősöktől érkező üzleti ajánlatokat!

Szerelem
Párkapcsolati téren kedvező változások várhatóak. A már korábban említett közös vállalkozás terve még szorosabbá kovácsolja kettejük szövetségét. Hajadonként eljegyzés, házasság is szóba kerülhet, és egy új családtag érkezése teheti teljessé a boldogságot.

Egészség
Vigyen rendszert az életébe! Ön gyakran sokáig fent marad, és bizony este sem veti meg a finom falatokat. A pluszkilók zavarják, ezért sokszor fogyókúrázik. A testsúlyingadozás nem tesz jót a szervezetének, térjen át egy új, egészségesebb étrendre, és ahhoz tartsa magát.


Szókimondó és őszinte jellem, fontosak számára az elvei és az igazság, bátran kiáll a véleménye mellett. Hajlamos a kapkodásra, időnként félbehagyja a dolgait. Ha sikerül egy kis kitartást tanulnia, sokra viheti, mert nagyon gyors az észjárása és a felfogóképessége. A szerelemben a kalandkeresés jellemzi, főként fiatalabb korában, idővel azonban megkomolyodik és képessé válik az elköteleződésre.

Karrier
Bár a Disznó éve általánosságban kiegyensúlyozottságot ígér, mégis lesz néhány szakasza az esztendőnek, amikor sok izgalmas fejleménnyel számolhat - ezt ön persze cseppet sem bánja, hiszen egyébként belehalna az unalomba… Tavasz környékén a munkahelyén változások várhatóak, nem kizárt, hogy szabadúszóként tevékenykedik tovább. Be fognak jönni a számításai, bár lesz néhány nehézség, amivel meg kell küzdenie. Pénzügyi téren legyen óvatos: fontolja meg, mire használja fel a megtakarított pénzét!

Szerelem
Elegáns és karizmatikus lényével idén is sokakat lenyűgöz. A kérdés, hogy ki az, aki megfelel az ön meglehetősen magas elvárásainak? Bár számos kérője akad, meglehetősen válogatós… Egyedülállóként ideje megfogalmaznia magában, kit is keres valójában! Ha párkapcsolatban él, úgy érezheti, kissé ellaposodott a viszony. Szerencsére párjának sikerül újra felébreszteni önben a szenvedélyt!

Egészség
Szeret sportolni, de ezt is túlzásba lehet vinni… Ügyeljen a fokozatosság elvére, különben könnyen megsérülhet! Mindig melegítsen be, mielőtt mozogni kezd, és ne sajnálja az időt a nyújtásra sem.

Kecske
Másokkal rendkívül türelmes, míg saját magával szemben túlzott elvárásokat támaszt. Lelkiismeretes, felelősségteljes személyiség, akire bátran támaszkodhatnak a szerettei. Nagy művészi tehetséggel megáldott, jószívű, álmodozó természet. Szereti élvezni az életet, értékeli az apró örömöket, szívesen múlatja az időt finom ételek és érdekes emberek társaságában. Fontosnak tartja a környezét, örömmel csinosítgatja az otthonát.

Karrier
Lehetősége nyílik rá, hogy magasabb pozícióba kerüljön. Ez persze több felelősséggel jár majd, mint az eddigi munkaköre, de ön megállja a helyét, főként, mert könnyen együtt tud működni másokkal. Ha képezni szeretné magát, idén érdemes belevágnia a tanulásba! Az így megszerzett ismereteket még ebben az évben hasznosíthatja a munkájában.

Szerelem
Bájának, kedvességének nehezen állnak ellen a másik nem tagjai. Ha társat keres, 2019 az ön éve lesz, most sikerül megtalálnia azt, akivel egy életre szól a kapcsolatuk! Házasként idén nagy harmóniának örülhet. Párkapcsolata, családi élete az, amiből mindig erőt tud meríteni.

Egészség
A belső feszültségét jól le tudja vezetni a kreatív tevékenységekben: szívesen kísérletezik a hobbijait illetően, legyen szó festészetről vagy táncról. Szorongásos panaszait gyógyteákkal is enyhítheti.

Majom
Szeszélyes, kíváncsi, érdeklődő személyiség, nyitott az új dolgokra, és mindig kapható egy kis tréfálkozásra. Vidámságával hamar megkedvelteti magát mindenkivel. Képes értékelni az élet apró örömeit is. Szereti az érdekes intellektuális vitákat, eszmecseréket. Talpraesett, gyorsan átlátja a helyzeteket, kiváló a problémamegoldó képessége. Ugyanakkor hajlamos lehet az önzésre: időnként mintha megfeledkezne másokról, csak a saját érdekeivel törődik.

Karrier
Eredményes év elé néz! Ön nehezen bírja a monotonitást, imádja a kihívásokat, kimondottan kockázatkereső típus. Nos, idén nem lesz hiány izgalmakból, a munkahelyén sok változásra számíthat. Múltbéli eredményeinek köszönhetően elnyerhet egy magasabb pozíciót.

Szerelem
Párkapcsolati esélyei kedvezőek az év első felében. A barátai révén ismerkedhet meg valakivel, aki felébreszti önben a nagybetűs Szenvedélyt. Vigyáznia kell, hogy ne mutatkozzon túlságosan függetlennek! A másikat elriaszthatja, ha úgy érzi, nincs helye az ön mindennapjaiban. A nyár egy kisebb krízist tartogat, de ha ezen sikerül túljutniuk, megerősödik a viszonyuk.

Egészség
Ön hajlamos újabb és újabb sportágakat kipróbálni: amikor pár hét múlva ráun valamelyik mozgásformára, egyszerűen átnyergel egy másikra… Jobb lenne, ha rendszeressé tenné a mozgást az életében, ezzel vezetheti le a legkönnyebben felesleges energiáit és a stresszt.

Kakas
Kissé csipkelődő természet, hajlamos rá, hogy mások vélt vagy valós hibáin köszörülje a nyelvét. Mégis sokan szeretik őszinteségéért, szókimondásáért, becsületességéért. Remekül megszervezi a napjait, és mivel nincs híján a józan paraszti észnek sem, nem igazán szorul rá mások segítségére. Ugyanakkor szívesen támogat másokat, együttérző személyiség. Jó az emberismerete, nem tűri, hogy kihasználják.

Karrier
Kiemelkedő év lesz az idei! Kreatív ötletei, jó meglátásai komoly sikereket hoznak a munkahelyén, de vigyáznia kell, mert nem csak csodálói, irigyei is akadnak majd szép számmal! Vállalkozóként sikerülhet tető alá hoznia egy olyan üzletet, amivel hosszú távra bebiztosítja magát anyagilag. A költekezéssel legyen óvatos, hajlamos lesz szórni a pénzt…

Szerelem
Vissza kellene fognia egy kicsit a kritikus énjét, különben idén sok konfliktus adódhat amiatt, ha folyton csak a hibát keresi a partnerében. Tanulja meg értékelni a párkapcsolatát, de főleg a másikat! Egyedülállóként a nyár elhozhatja önnek a szerelmet.

Egészség
Az év elején krónikus gyomorpanaszai lehetnek, ezt elkerülendő ne hagyja ki a reggelit! Érdemes lenne kipróbálnia a jógát vagy a tajcsit, ezek a mozgásformák megnyugtatnák.

Kutya
Ön a legbecsületesebb jellem a kínai zodiákus szerint! Véleménye mellett bátran kitart akkor is, ha senki nem áll ön mellett. Szívesen segít az elesetteknek, szociális érzékenysége fejlett. Az üres fecsegés untatja, ezért felületes ismeretségekre nem pazarolja az időt, az igazi barátaiért azonban bármit megtesz. Remek csapatjátékos, szívesen dolgozik mások keze alá.

Karrier
Idén megtalálja a fejlődés útját, mind a személyes, mind a szakmai életében! Részt vehet egy továbbképzésen vagy tanfolyamon, és az új ismeretek valóban használhatóak lesznek. Ön általában óvatos, de a Disznó éve ami bátorságot ad önnek is. Remek lehetőségei adódnak, és most meglesz önben a szükséges kurázsi is!

Szerelem
Rögtön a holdújév elején találkozhat valakivel, aki hosszú távon is hatással lesz a sorsára, talán éppen az Igazi az, akit az útjába sodor az élet! Kettejük viszonya sok konfliktust, de sok új tapasztalatot, az önismerete fejlődését is magával hozza. Az év második fele már nyugodt harmóniát ígér a magánélet területén.

Egészség
Mivel az éve eleje egy kicsit stresszes lesz, jó lenne rendszeressé tennie az olyan tevékenységeket, amelyek oldják önben a feszültséget. Lepje meg magát egy szauna- vagy wellnessbérlettel!

Disznó
Nem szívesen tartózkodik az élvezetektől, de miért is tenné? Ön egy igazi életművész, imád az asztal örömeinek áldozni, mulatni, beszélgetni. Sok barátja van, ami nem is csoda, hiszen humorával, közvetlenségével mindenkit megnyer magának már az első percben. Szívesen lát vendégül másokat, gondos, szívélyes házigazda. Könnyen megbocsát, de ezért vigyázzon, ne legyen túlságosan naiv. A munkájában felelősségteljes, kitartó.

Karrier
Szorgalmának, alaposságának hála most komoly sikereket érhet el. Legyen résen, mert adódhat néhány soha vissza nem térő lehetőség! A karrierjével kapcsolatos döntéseket gyorsan kell meghoznia, a siker érdekében nem szabad haboznia. Munkatársaira, feletteseire mindenben számíthat.

Szerelem
Ha párkapcsolatban él, idén különösen fontos, hogy minél több közös élményük legyen a párjával! Ön hajlamos néha külön utakon járni, bár nem csapodár típus, csak megvannak a maga hobbijai. Most jó lenne, ha ezekben tudna osztozni a párjával. Egy közös utazás is segítheti, hogy újra egymásra találjanak.

Egészség
Fontos, hogy megőrizze a kondícióját! Ha nem edz rendszeresen, sajnos hamar felszaladnak önre a pluszkilók, ami egészségügyi panaszokkal járhat. Ne kampányszerűen sportoljon, ügyeljen a rendszerességre!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!