Koronavírus: hamarosan megszűnik a veszélyhelyzet - kattintson a részletekért!

A miniszterelnök szerint a koronavírus elleni védekezés első szakasza sikerrel zárult, az örömünk azonban nem lehet felhőtlen. "Az igazi siker azt lett volna, ha a vírust elpusztítjuk és senki sem hal meg. Akkor lennénk most boldogok" - fogalmazott. Ez a siker tehát keserédes, a fegyelem és az összefogás miatt azonban sikerült megfékeznünk a járványt, valamint megakadályozni a tömeges megfertőződést, ezzel pedig több ezer veszélyeztetett magyar állampolgár életét sikerült megmenteni - tette hozzá.

Pálinkás Rebeka, a Honvédkórház orvosa a koronavírus-részlegen. Fotó: MTI/Mónus Márton

Megszüntetik a veszélyhelyzetet

Magyarországon 72 nappal ezelőtt lépett életbe a veszélyhelyzet a koronavírus-járvány miatt. A miniszterelnök elmondása szerint viszont úgy tűnik, hogy nyáron már semmiképp sem lesz tömeges fertőzés, inkább csökkenő tendenciát mutathat a fertőzöttek napi száma. "Ezért már nincs szükség a rendkívüli jogrendre. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a veszély elmúlt volna, mert nincs vakcina. Tehát a járványügyi készültséget fenn kell tartani" - hangsúlyozta.

1 millió munkahelyet mentettek meg

A gazdasági intézkedésekkel kapcsolatban úgy vélekedett, hogy a koronavírus-járvány rengeteg munkahelyet sodort veszélybe, azonban több mint 1 millió dolgozó állását tudták megmenteni. A bértámogatási programról itt olvashat bővebben.


Ha lesz második hullám, akkor könnyen lehet, hogy két kórokozó fog egyszerre érkezni - figyelmeztet a szakember. A részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!