Öt új betegágy érkezett a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház mozgásszervi és rehabilitációs osztályára.

Az új, modern eszközök segítségével munkájukat gyorsabban és magasabb színvonalon tudják végezni az ápolók, a betegek kórházban eltöltött napjai pedig biztonságosabbá és kényelmesebbé válnak.

Dr. Péter Iván, a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház főigazgatója elmondta: „Szerencsés helyzetben van intézményünk, hisz az elmúlt években Európai Uniós, illetve a Magyar Állam által finanszírozott projektek keretében sikerült lecserélnünk fekvőhelyeink döntő többségét. A most érkezett, új, speciális betegágyak azért nagyon fontosak, mivel kórházunk az elmúlt években paradigmaváltáson ment át. Míg korábban csak krónikus mozgásszervi rehabilitáció folyt az intézményben, ma már a betegeink egyharmada elsőbbségi rehabilitációs célból kerül kórházunkba. Ez azt jelenti, hogy akut esemény, vagy műtét után egy hónapon belül kerül a beteg hozzánk és kezdődik meg a nagy szakmai tudást, tapasztalatot és nem utolsó sorban modern technikai hátteret igénylő munka. Az új ágyak ezt a munkát segítik a továbbiakban.”

A Harkányi Gyógyfürdőkórházba újonnan érkezett, többfunkciós speciális betegágyak használatával a mozgásszervi rehabilitációra szoruló betegek kórházban töltött napjai könnyebbé és kényelmesebbé válnak, kevesebb külső segítségre lesz szükségük, hiszen az elektromosan állítható fekvőfelületet távirányító segítségével önmaguk is könnyedén mozgathatják. A nagyobb önállóságnak köszönhetően javul a betegek közérzete, kevesebb teher nehezedik a kórházi ápolókra. Korábban már kórtermi ágyak, ágytartozékok, felfekvést megelőző matracok, infúziós állványok is érkeztek az intézménybe.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!