Hétfőn a Mars és a retrográd Merkúr konjunkciót alkot az Oroszlán jegyében, amikor a Merkúr retrográd, hátráltatások vagy függő állapotok lesznek jellemzőek arra az életterületre, ahol tartózkodik - különösen igaz ez az olyan Merkúr által uralt tevékenységekre, mint a levelek, és egyéb üzenetek, egyezmények, szerződések. Valójában nem igazán alkalmas ez az időszak bármilyen döntés meghozatalára. Jobb ilyenkor átfutni a terveket és adatokat gyűjteni. Majd ha ismét egyenes mozgásba kerül a Merkúr, a dolgok is jobb irányt vesznek. Most a Marssal együttállást képez, aki cselekvésre buzdítana bennünket, serkentené a fizikai energiánkat, versenyszellemünket. Szervezetünk adrenalinszintje is szintén ennek hatókörébe tartozik. Az Oroszlán-Mars dühe sértett büszkeségből fakad, mert ki nem állja feltartóztatást, a hátráltatást, és ilyenkor nem bírjuk türelemmel. Olyan ez, mint a padlógáz esete, behúzott kézifékkel. A túlfeszített munkának köszönhetően az idegesség kockázatot jelent. Az igazi kockázat azonban az elhamarkodott cselekvés jelentené, mivel rögtönzött döntésekkel járhat. Ilyenkor hajlamosak vagyunk beleugrani őrültségekbe.

Kedden a Nap oppozíciót, azaz szembenállást alkot a Szaturnusszal, ebben az időpontban energiaszintünk alacsonyabb lesz, ilyenkor jelentkezhet a kiégés tünete, ami a felgyülemlett stressz eredménye. Produktivitásunk csökken, ami alááshatja az önbecsülésünket. Akadályoztatásokra és tétova cselekedetekre számíthatunk. Nagyon fontos, hogy óvjuk vitalitásunkat, mert a fáradtság jelei léphetnek fel a túlterhelés miatt. Ebben az időszakban a pesszimizmus is feltámadhat bennünk. Felébredhet filozofikus szemléletünk is, ennek viszont később meglesz a maga haszna.

Csütörtökön a Nap egy trigont alkot a Neptunusszal, ami elősegíti a szépség és harmónia iránti igényünket, de sokkal fajsúlyosabb beütéssel, mint a Vénusznál, mert a neptunuszi birodalom a tudattalan mélyebb rétegeiben található. Az a szerepe, hogy közelebb hozza hozzánk az élet transzcendentális dimenzióját, amivel szoros kapcsolatban van az, hogy szeretnénk a másik iránt érzett szeretetünkben feloldódni. Fogékonyak lehetünk ilyenkor a művészetekre és a táncra. Erősítheti ez a konstelláció az idealizmusunkat, a képzelőerőt és az érzékenységet. Ihletettség pillanatait élhetjük át, kedvező az alkotókészségünk megfelelő kihasználására, az intuícióink kiválóan működik.

Csütörtökön a Mars belefut az Uránusz kvadrátjába, sok feszültséget és agyonhajszoltságot tapasztalhatunk magunk körül. Az idegi megerőltetésnek fizikai következményei is lehetnek, elsősorban fejfájás, másodsorban a hirtelen, lobbanékony viselkedésünk miatt megvághatjuk magunkat egy éles szerszámmal. Ilyenkor erősebb igény mutatkozik az önérvényesítésre. Lázadunk minden korlátozással szemben, meg akarjuk mutatni önmagunknak, és másoknak is, mi mindenre vagyunk képesek. Ez nem baj, ha működik az önkontroll, és elkerüljük az értelmetlen kockázatokat. A változásokra valóban szükség van, de igyekezzünk egy kis mértékletességet és óvatosságot tanúsítani. Fékezni kell, nem elfojtani ezeket a változtatásokat sürgető energiákat.

Szombaton a Hold trigonba kerül a Marssal, érzelmeinket a mélység hatja át, életünk mély érzelmi színezetet is kap. Erőteljes emocionális megnyilvánulásra számíthatunk, mind magunk vagy mások részéről. Vágyaink igen erőteljesek, ami teljesen átitatja az ellenkező nemhez fűződő kapcsolatainkat. Ilyenkor sokkal szubjektívebben értékeljük a dolgokat, mint általában.

Szombaton a Nap oppozíciót, azaz szembenállást képez a Plútóval, ilyenkor a Plútó magas fokozatra állítja ambícióinkat, mélységeinkből valóban rejtett tehetségek bukkannak elő. Lehet, hogy részt kell vennünk egy-két nehéz találkozáson, de legalább a tisztázó beszélgetéseink rávilágítanak énünk feledésbe merült rétegeire. Készen állunk a korrekcióra, és ez hatalmas erőt ad nekünk.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!