Túl sok cukor

Cukrot semmiképp sem szabadna minden étkezéssel, illetve mindennap fogyasztani. Ha túl sokat viszünk be belőle, akkor megemelkedett vércukorszinthez vezethet, ami nemcsak cukorbetegséget okozhat, hanem a hüvely pH-értékét is megváltoztathatja. Ez pedig hajlamosabbá tesz a gombás fertőzésekre.

Nem tudják a férfiak, hol van a nők vaginája

Ön tudja, pontosan hol található a nők vaginája? Triviálisnak tűnhet a kérdés, pedig bizony a női test anatómiájával kapcsolatos kérdések meglepően sok férfit (és nőt) zavarba tudnak hozni. Részletekért kattintson!

Hüvelyzuhany

A hüvely, illetve környékének tisztítását sem szabad túlzásba vinni, az intimzuhanyok például kifejezetten károsak lehetnek. Nem leszünk tőlük tisztábbak, ugyanakkor felboríthatják a vagina baktériumflórájának természetes egyensúlyát. Az illatosított intimszappanokat, illetve az intimdezodorokat is érdemes elkerülni.

Az intimzuhanyok kifejezetten károsak lehetnek

Antibiotikumok

A széles spektrumú anitbiotikumok mellé nem véletlenül javasolják a probiotikumok szedését. A kórokozók mellet a gyomorban, illetve a hüvelyben élő, jótékony hatású baktériumokat is elpusztíthatják, ami miatt például a nők antibiotikumkúra alatt sokkal hajlamosabbak a hüvelygombára.

Tisztasági betétek, intimbetétek

Ha nem cseréljük őket elég gyakran, akkor ideális környezetet biztosítanak a hüvely környékén megtelepedő baktériumok szaporodásának. Emellett a szeméremdombot is irritálhatják.


Piszkos edzőruhák

Nagyon fontos, hogy sportolás után a ruhánkat, illetve a fehérneműnket cseréljük le, amilyen hamar csak lehet, és lehetőség szerint minél előbb tisztálkodjunk is meg. Az intim területeken felgyűlt verejték ugyanis szintén remek táptalaj a különböző kórokozók szaporodásához. A fehérneműk közül egyébként érdemes kerülni a tangafazonúakat, mivel általában nem fedik le az egész szeméremdombot.

Forrás: care2.com


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!