Újholdtól a teliholdig

Növekvő Hold

A testünk befogad, felépít és energiát gyűjt.

Minden tápanyag, amit ekkor juttatunk a szervezetünkbe, kétszeresen hat. Ez sajnos rossz hír a diéta szempontjából, hisz ez az időszak segíti a súlygyarapodást, és fokozza az egészségtelen élelmiszerek utáni vágyat. Ugyanakkor előnyödre is fordíthatod ezt a hatást, hiszen a vitaminok most jobban beépülnek a szervezetedbe.

Lassan, rendszeres fogyassz el kis adagokat, és tartsd meg az önkontrollt. Végezz súlyzós gyakorlatokat!

Fogyó Holdnál könnyebb leküzdeni a kilókat!

Telihold

Ideális a böjtölésre.

A Nap által teljesen megvilágított Hold zavart, feszültséget kelt. A böjtre alkalmas napon a szervezetbe hatékonyan épülnek be a vitaminok és az ásványi anyagok, ezért ezen a napon különösen fontos az egészséges táplálkozás! Mivel holdtöltekor erős vágyat érzünk, hogy a feszültségünket az evéssel vezessük el, fontos, hogy könnyen emészthető ételeket válasszunk. A fogyókúrát a teliholdat követő 1-2 napon belül kezdd el.

Az erős izommunka ekkor csak megterheli a szervezetet, ezért könnyedebb mozgásformákat válassz!

Teliholdtól az újholdig

Fogyó Hold

Salaktalanít, mozgásra ösztönöz.

Ebben a fázisban a hízásra hajlamosak torkosabbak lehetnek. Mivel ilyenkor frissek vagyunk, és több az energiánk, ráadásul jó a szervezet energiafelhasználása, könnyebb megszabadulni a felesleges kilóktól. Amikor a Hold C-betűt formál, fogyassz könnyű ételeket, és igyál meg naponta 2-3 liter ásványvizet.

A kitartást igénylő mozgásformák ajánlottak ilyenkor!

Újhold

Az újrakezdés lehetőségét jelenti.

Ezen a napon a szervezet méregtelenítési készsége a legerősebb, ezért ha újholdkor egy napig böjtölünk, azzal megelőzhetjük a betegségek kialakulását. A salak és a méreganyagok gyorsan távoznak a szervezetből, és a tudat fogékonnyá válik az újrakezdésre.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!