Szerdán és még több napig frontmentes lesz az idő. Az éjszakai órákban erősen lehűl a levegő, többfelé várható talajmenti fagy és helyenként - elsősorban északkeleten - akár 2 méteres magasságban is fagypont alá süllyedhet a hőmérséklet. Sokan ébredhetnek sajgó végtagokkal, a panaszok mérséklése érdekében kezdjük a napot egy átmozgató tornával, napközben pedig tartsuk melegen a fájó végtagokat. Hűvösen indul a nap, ezért nagy a megfázásveszély, a nyirkosság pedig a hőérzetet is rontja - hívja fel a figyelmet a Meteo Klinika.

Az allergiásoknál is jelentkezhetnek panaszok

Továbbra is számíthatunk élénk és erős széllökésekre, amelynek következtében erős fejfájás, ingerlékenység és nyugtalanság jelentkezhet. A panaszok mérséklése érdekében fogyasszunk több folyadékot és töltsük nyugodt körülmények között a napot.

A hideg hajnal végtagfájdalmakat okozhat. Fotó: 123rf

A szabadtéri tevékenységeket az északi tájakon zavarhatják záporok, másutt nem várható csapadék. A napsütés ellenére alacsony marad a hő-és komfortérzet, ezért továbbra is érdemes rétegesen öltözködni. A pollenterhelés nem változik, a nyár pollenkoncentrációja több helyen elérheti a közepes-magas szintet. Az allergiások lehetőség szerint kerüljék a tejtermékek fogyasztását és mossanak sűrűbben kezet és hajat.



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!