Az átvonuló kettős front mögött megerősödik, időnként viharossá fokozódik az északnyugati szél, amelynek következtében kínzó, szűnni nem akarófejfájásjelentkezhet - tájékoztat a Meteo Klinika. A szélre érzékenyek a fejfájás mellett ingerlékenységet és nyugtalanságot tapasztalhatnak, valamint alvásproblémákkal küzdhetnek. A nyugtalan éjszaka másnap aztán a teljesítményre is rányomhatja bélyegét. Éppen ezért próbáljunk meg lefekvés előtt nyugodt körülményeket teremteni a megfelelő pihenéshez.

Az országszerte változékony időben vérnyomás-ingadozás és keringési panaszok is jelentkezhetnek, az érzékenyek intenzív tüneteket tapasztalhatnak. A kialakuló zivatarok környezetében átmenetileg fülledté válhat a levegő.

Az erős szél sokaknál fejfájást okoz majd pünkösdhétfőn. Fotó: Getty Images

A szabadtéri tevékenységeket országszerte záporok, zivatarok zavarhatják, tehát kültéri tevékenységeknek nem kedvez az idő. A hő-és komfortérzet alacsony. Az időjárási tényezőknek köszönhetően a pollenszint is alacsony, csak helyenként lehet közepes a terhelés.


A volán mögé ülöknek fontos információ, hogy a közlekedést erős széllökések és zivatarok nehezítik. Az intenzív oldalszél jelentősen lecsökkenti a gépjármű menetstabilitását, ez pedig fokozott veszélyt jelent a közlekedés során. A balesetveszély nagy, az utakon ingerült sofőrökkel találkozhatunk. Vezessünk hát a megszokottnál lassabban és körültekintőbben.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!