A Meteo Klinika humánmeteorológiai előrejelzése szerint holnap nem érkezik időjárási front az ország területére, ami lehetőséget ad, hogy a kánikulát követő hirtelen lehűlés után kicsit megpihenjen a szervezetünk. A reggeli órákban még hűvös lesz a levegő, ami miatt a kopásos eredetű ízületi bántalmakkal élők enyhe végtagfájdalommal ébredhetnek. A panasz enyhítésében hasznos lehet az érintett végtagok óvatosan átmozgatása, illetve a meleg borogatás.

Szombaton visszatér a kellemesen meleg, nyárias idő. Fotó: iStock

Napközben elsősorban a hirtelen melegedésre fokozottan érzékenyek körében jelentkezhetnek kellemetlen tünetek. Kevésbé intenzív formában ugyan, de felléphet vérnyomás-ingadozás, migrén, valamint koncentrációs nehézségek egyaránt. Az UV-sugárzás a felhős időben változékonyan alakul, a napos időszakokban azonban elérheti az erős fokozatot is. Éppen ezért nem szabad megfeledkezni a fényvédelemről: a magas faktorszámú naptej mellett a szalmakalap és a kellő védelemmel ellátott napszemüveg is fontos kelléke a szabadtéri programoknak.


Ami a pollenhelyzetet illeti, az allergén virágporok légköri koncentrációja tovább növekszik. Egyre intenzívebb panaszokat okozhat a parlagfű. Az érintettek számára ajánlott a gyakori hajmosás, továbbá érdemes a szellőztetést a kora reggeli vagy az esti órákra időzíteni, amikor valamelyest kisebb a pollenterhelés.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!