Mint az az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzésében olvasható, ma országszerte borult, párás, többfelé ködös időre számíthatunk. Kivételt a Délnyugat-Dunántúl jelent, ahol napközben felszakadozik, csökken a felhőzet, sőt, néhány órára a nap is kisüthet. Csapadék sehol sem várható, csak jelentéktelen hószállingózás, ónos szitálás fordulhat elő, a déli, délkeleti szél ugyanakkor megélénkülhet a Dunántúlon. A legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 2 és plusz 2 fok között alakul.

Napokig kitarthat még a borult, ködös téli idő. Fotó: iStock

A borult, ködös idő éjszaka is megmarad, legfeljebb a déli megyékben lehetnek gyengén felhős tájak. Hószállingózás, ónos szitálás továbbra is bárhol kialakulhat, a légmozgás azonban gyenge marad a légmozgás. A levegő hőmérséklete késő estére mínusz 4 és plusz 1, hajnalra mínusz 8 és 0 fok közé hűl vissza.

Jelentős változásra szerdán sincs kilátás: az ország nagyobb részén borult, párás, helyenként ködös időre számíthatunk. Napsütés legfeljebb a nyugati, déli tájakon lehetséges. Csapadék ismét csak szitálás, ónos szitálás, hószállingózás formájában hullhat. Holnap napközben mínusz 2 és plusz 4 fok közötti nappali maximumok várhatók, a napos területeken viszont akár plusz 7-8 fokig is emelkedhet a hőmérő higanyszála.


Az előrejelzés szerint a hét hátralevő részében is hasonlóan alakul az időjárás. Mindazonáltal vasárnap már többfelé előfordulhatnak hosszabb-rövidebb napos időszakok, valamint elszórtan lehet havas eső, havazás, hózápor is akár.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!