A Meteo Klinika előrejelzése szerint szombaton már nem érvényesül markáns fronthatás térségünkben, a frontérzékenyek szervezete tehát megpihenhet egy kicsit a kedvezőbb élettani helyzetben. Ezzel együtt keringési panaszok még sokaknál jelentkezhetnek nemcsak az egész nap folyamán, hanem általában véve az elkövetkező napokban is.

A napos időszakokban már fontos figyelmet fordítani a fényvédelemre. Fotó: iStock

Jelentős részben az élénk szél miatt ingadozó lesz a hő- és komfortérzetünk a szabadban, a szélre érzékenyek ráadásul ingerlékenységet, nyugtalanságot tapasztalhatnak, illetve légúti panaszok is felléphetnek az arra hajlamosak körében. Ami a pollenhelyzetet illeti, jelenleg a nyárfa és a nyírfa okozza a legintenzívebb tüneteket, az ezekre való allergia esetén tehát tanácsos most kerülni az erdős, parkos vidékeket.


A nap első felében még felhős marad az idő keleten, a Dunántúlon viszont már a déli órákban is gondolni kell a közepes erősségű UV sugárzásra. Elengedhetetlen tehát a megfelelő fényvédelem, ha 11 és 16 óra között kimegyünk a szabadba, illetve fontos figyelembe venni, hogy a tűző napon rövid idő alatt leéghetünk. Szemünk védelme érdekében ajánlott napszemüveget is viselni.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!